Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda-investeerder Korotaev wint zaak om vervalsing

Geplaatst opdonderdag 29 maart 2018 - 13:58

Goed nieuws voor Roda JC en Aleksei Korotaev: de Zwitsers-Russische bankier heeft de door hemzelf aangespannen rechtszaak tegen financieringsmaatschappij Helin International gewonnen.

Een woordvoerder van Roda JC bevestigt dat de rechtbank in Dubai donderdag oordeelde dat Helin de handtekening van Korotaev heeft vervalst.

Tweede zaak
Twee personen van die financieringsmaatschappij moeten daardoor een jaar de cel in. Ook worden zij het land uitgezet. Het betreft een tweede zaak, naast de door Helin aangespannen zaak tégen Korotaev. De maatschappij eist 17,7 miljoen euro van Korotaev voor het uitschrijven van een ongedekte cheque.

Lees ook: Roda-investeerder Korotaev mag Dubai nog niet verlaten

Cassatie
​Korotaev belandde daardoor eerst bijna een jaar achter de tralies, totdat de celstraf begin dit jaar werd omgezet in een geldboete van 3500 euro. De Zwitserse Rus ging echter in cassatie en wil dat ook de geldboete van tafel wordt geveegd. Tot die tijd mag Korotaev het land niet verlaten en is investeren in Roda JC, waar hij de beoogd opvolger is van grootaandeelhouder Frits Schrouff, nog geen optie.

Volgende week
Een woordvoerder van Roda JC bevestigt dat volgende week in die zaak een zitting op het programma staat. De verwachting is dat de rechtbank in Dubai dan haar definitieve oordeel velt.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen