Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda-investeerder Korotaev wint belangrijke rechtszaak

Geplaatst opmaandag 23 april 2018 - 20:03

Roda-investeerder Aleksei Korotaev heeft opnieuw een belangrijke rechtszaak gewonnen.

Volgens De Telegraaf heeft de rechter een zaak afgewezen die financieringsmaatschappij Helin International tegen hem had aangespannen.

Ongedekte cheque
De rijke zakenman werd door het bedrijf beschuldigd van het uitschrijven van een ongedekte cheque van zo'n 17,7 miljoen euro. Enkele weken geleden werd echter duidelijk dat medewerkers van het bedrijf vervalste documenten gebruikten om geld van de rekening van de miljonair te halen.

Korotaev werd begin februari vorig jaar opgepakt op het vliegveld van Dubai. Hij zat lange tijd in de cel.

Lees ook: Roda-investeerder Korotaev wint zaak om vervalsing

Reisverbod
Korotaev
kreeg van de rechter wel een boete van enkele duizenden euro's en hij mag het land niet uit. Tegen dat besluit heeft hij protest aangetekend. Wanneer de rechter zich daarover buigt, is nog niet duidelijk. Door de uitspraak van maandag is er de hoop dat het reisverbod van Korotaev kan worden opgeheven.

Overname
Het opheffen van het reisverbod is voor de zakenman van groot belang om alsnog Roda JC over te kunnen nemen. Daar heeft hij enige haast bij, omdat de club ook met andere partijen in gesprek is over een overname.

Lees ook: Korotaev: 'Roda-plannen in de cel op kladblok uitgewerkt'

Korotaev laat aan De Telegraaf weten dat hij nog steeds bereid is om de club helemaal over te nemen, maar ook om als minderheidsaandeelhouder in te stappen.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen