Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda-investeerder Korotaev moet 18 miljoen terugbetalen

Geplaatst opdinsdag 16 oktober 2018 - 7:33

Aleksei Korotaev moet 18 miljoen euro terugbetalen aan een groep van beleggers. Dat heeft het hof van beroep in Dubai bepaald in een rechtszaak die fondsbeheerder Helin tegen de Roda-aandeelhouder had aangespannen.

Dat meldt De Telegraaf.

Terugbetalen
Het hof veroordeelt
Korotaev tot het terugbetalen van de miljoenen, inclusief 9 procent rente vanaf 2017. De Helin-klanten vermoeden dat de 4 miljoen euro die Korotaev vorig jaar in Roda JC investeerde in ruil voor aandelen, afkomstig zijn van fondsen die zij eerder toevertrouwden aan PKP Asset Management, een onderneming van Korotaev. De Rus werd hiervoor eerder in Dubai tot een forse celstraf veroordeeld, maar deze straf werd in hoger beroep sterk verminderd.

In beroep
Een woordvoerder van Korotaev laat De Telegraaf weten dat de Rus overweegt in beroep te gaan of een klacht in te dienen tegen de uitspraak.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen