Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda-investeerder Korotaev mag Dubai nog niet verlaten

Geplaatst opwoensdag 7 februari 2018 - 14:33

Aleksei Korotaev heeft zijn twee paspoorten terug maar mag voorlopig Dubai niet verlaten.

De celstraf van de geldschieter van Roda JC is weliswaar omgezet in een geldboete, maar mag in afwachting van verdere uitspraken van de rechter het land niet uit."Dat is natuurlijk wel een smetje op de vreugde", zegt Roda-directeur Wim Collard.

Lees ook: 'Celstraf Roda-investeerder Korotaev omgezet in boete'

Procederen
​Korotaev
zat vorig jaar zeven maanden in de cel. De investeerder van Roda JC werd ervan verdacht een ongedekte cheque van 17,7 miljoen euro te hebben uitgeschreven. Financieringsmaatschappij Helin International eiste dat geld terug van de Rus. Korotaev heeft nu, na een jaar procederen, een boete door de rechter opgelegd gekregen van omgerekend 3500 euro, maar mag het land nog niet verlaten.

Valsheid in geschrifte
Doordat Korotaev in cassatie is gegaan, mag hij voorlopig niet het land uit. Op 29 maart is er nog een belangrijke zittingsdag. De Zwitserse Rus heeft namelijk een aanklacht ingediend tégen de financieringsmaatschappij: hij beschuldigt hen van valsheid in geschrifte. Collard: "Als de rechter dan bewezen acht dat het valsheid in geschrifte is geweest, dan pleit hem dat van alles vrij. Ik verwacht hem dan ook pas in april bij Roda."

Geld gereserveerd
Collard heeft Korotaev meermaals gesproken. "Korotaev heeft laten weten zo snel mogelijk naar Kerkrade te willen komen. Er is geld gereserveerd bij de notaris hier in Kerkrade en hij heeft gezegd dat hij die zaken zo snel mogelijk wil regelen. Ik heb hem altijd vertrouwd en ik hoop dat alles op zijn pootjes terecht komt."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen