Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda-icoon wil graag met Mexicaanse investeerder praten

Geplaatst opzondag 16 juni 2019 - 11:52

Roda-icoon Ger Senden zou graag eens met de nieuwe eigenaar Mauricio de la Vega over de toekomst van de Kerkraadse club willen praten.

"We proberen met hem in contact te komen. Hij heeft al gezegd dat hij wil zorgen dat Roda naar de mensen teruggaat. Dan zou ik het zonde en onbegrijpelijk vinden als hij niet met ons om tafel gaat. Wij vertegenwoordigen een heleboel mensen met een hart voor Roda", zegt de voormalig verdediger tegen Voetbal International.

Roda 2.0
Toen Roda JC nog failliet dreigde te gaan, heeft Senden en een groep ondernemers een plan gemaakt om Roda te redden. Onder de vlag van Roda 2.0 wilde hij de club weer uit het slop trekken. De 47-jarige Heerlenaar zei dat hij daarbij gesteund werd door onder anderen Huub Stevens, Sef Vergoossen, Gène Hanssen, Regillio Vrede en Pa-Modou Kah. Uiteindelijk bracht de Mexicaan redding en hoefden de plannen van Senden en consorten niet uitgevoerd te worden.

Lees ook: Oud-speler Ger Senden: 'Roda JC gaat niet failliet'

Hulp
Als het aan Senden ligt, draagt hij evengoed zijn steentje bij. "Wij hebben ideeën hoe de club gerund zou moeten worden en zijn in staat mensen te verbinden", zegt hij tegen het voetbaltijdschrift. "Ons businessplan is prima, alleen hadden we te weinig tijd om de benodigde financiën bijeen te krijgen. Maar we staan nog steeds klaar om Roda te helpen. Hopelijk komen wij nog in beeld."

Lees ook: Mexicaan De la Vega verbindt zich meerdere jaren aan Roda

Terugkeer
De oud-speler van Roda wed vorig jaar na dertig trouwe dienstjaren bij de Koempelclub ontslagen. Desondanks staat hij open voor een terugkeer, zo zegt hij. "Veel mensen zijn inmiddels vertrokken, en het blijft natuurlijk mijn club. Ik ben ervan overtuigd dat ik op verschillende manieren toegevoegde waarde kan hebben", zegt Senden. "Bovendien weet ik dat verschillende afgehaakte sponsors dan weer bereid zijn geld in de club te steken. Ook daarover zou ik graag eens van gedachten wisselen met de nieuwe eigenaar."

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen