Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Roda-icoon wil graag met Mexicaanse investeerder praten

Geplaatst opzondag 16 juni 2019 - 11:52

Roda-icoon Ger Senden zou graag eens met de nieuwe eigenaar Mauricio de la Vega over de toekomst van de Kerkraadse club willen praten.

"We proberen met hem in contact te komen. Hij heeft al gezegd dat hij wil zorgen dat Roda naar de mensen teruggaat. Dan zou ik het zonde en onbegrijpelijk vinden als hij niet met ons om tafel gaat. Wij vertegenwoordigen een heleboel mensen met een hart voor Roda", zegt de voormalig verdediger tegen Voetbal International.

Roda 2.0
Toen Roda JC nog failliet dreigde te gaan, heeft Senden en een groep ondernemers een plan gemaakt om Roda te redden. Onder de vlag van Roda 2.0 wilde hij de club weer uit het slop trekken. De 47-jarige Heerlenaar zei dat hij daarbij gesteund werd door onder anderen Huub Stevens, Sef Vergoossen, Gène Hanssen, Regillio Vrede en Pa-Modou Kah. Uiteindelijk bracht de Mexicaan redding en hoefden de plannen van Senden en consorten niet uitgevoerd te worden.

Lees ook: Oud-speler Ger Senden: 'Roda JC gaat niet failliet'

Hulp
Als het aan Senden ligt, draagt hij evengoed zijn steentje bij. "Wij hebben ideeën hoe de club gerund zou moeten worden en zijn in staat mensen te verbinden", zegt hij tegen het voetbaltijdschrift. "Ons businessplan is prima, alleen hadden we te weinig tijd om de benodigde financiën bijeen te krijgen. Maar we staan nog steeds klaar om Roda te helpen. Hopelijk komen wij nog in beeld."

Lees ook: Mexicaan De la Vega verbindt zich meerdere jaren aan Roda

Terugkeer
De oud-speler van Roda wed vorig jaar na dertig trouwe dienstjaren bij de Koempelclub ontslagen. Desondanks staat hij open voor een terugkeer, zo zegt hij. "Veel mensen zijn inmiddels vertrokken, en het blijft natuurlijk mijn club. Ik ben ervan overtuigd dat ik op verschillende manieren toegevoegde waarde kan hebben", zegt Senden. "Bovendien weet ik dat verschillende afgehaakte sponsors dan weer bereid zijn geld in de club te steken. Ook daarover zou ik graag eens van gedachten wisselen met de nieuwe eigenaar."

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen