Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda-icoon: 'Korotaev-geld in verbrandingsoven en verdampt'

Geplaatst opwoensdag 24 oktober 2018 - 21:35

Roda JC-boegbeeld Eric van der Luer kijkt met dubbele gevoelens naar de kwestie-Korotaev die boven de club zweeft. Voormalige beleidsbepalers spaart de oud-speler niet.

"Korotaev kwam binnen onder het bewind van Wim Collard en Ton Caanen, maar tot nu toe hebben wij er alleen maar last van gehad", zegt Van der Luer tegen L1. "Van de andere kant: de man heeft vier miljoen euro in de club zitten en daar helemaal niets voor teruggekregen."

Riool
De voormalig speler is niet mals in zijn bewoordingen, vooral richting Ton Caanen. "Het is in de verbrandingsoven gegooid en verdampt, dat geld. De eerste twee miljoen heeft Caanen vakkundig in een riool gegooid, de tweede twee miljoen zijn gebruikt om de degradatie te financieren. De man heeft dus uiteindelijk niets aan zijn geld gehad."

Lees ook: Roda-investeerder Korotaev moet 18 miljoen terugbetalen

Welkom
De Zwitsers-Russische bankier bezit zo'n twintig procent van de aandelen in Roda JC, maar door een serie slepende juridische procedures in Dubai is van een verstrekkende inmenging van Korotaev in Roda JC bijna twee jaar na zijn presentatie nog geen sprake. "Van mij is Korotaev in ieder geval van harte welkom", verzekert Van der Luer. "Maar het Roda-belang prevaleert natuurlijk. Daar moeten de club en Korotaev, als het ooit nog iets wordt, iets van vinden."

Vier goede dagen
Momenteel is De Kleine Blonde Dood trainer van het beloftenelftal van de club, terwijl de hoofdmacht twaalfde staat in de Keuken Kampioen Divisie. Een terugkeer op het hoogste niveau is dan ook ver weg voor de Kerkradenaren. "Maar een plek in de play-offs moet mogelijk zijn, aan een plek bij de eerste twaalf zou je genoeg kunnen hebben. En dan heb je vier goede dagen nodig om te promoveren."

Luchtfietsen
"Maar", zo vervolgt Van der Luer, "het belangrijkste is dat we door de huidige sanering volgend jaar met een schone lei kunnen beginnen. Als promoveren niet lukt, dan moet je bouwen aan iets dat stabieler is dan de afgelopen vijf a zes jaar. Dat luchtfietsen is onder toenmalig directeur Van den Bunder begonnen, toen men salarissen van drie à vier ton ging betalen aan middelmatige spelers. Met die lijken zit je nu nog steeds. Dat past absoluut niet bij Roda JC."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen