Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda-icoon komt ook in actie: 'club mag nooit kapot gaan'

Geplaatst opvrijdag 24 mei 2019 - 17:42

Roda-icoon Ger Senden komt ook in actie om de noodlijdende Kerkraadse club van de ondergang te redden. Hij krijgt daarbij de hulp van oud-spelers en voormalig trainers.

"Wij willen met ons initiatief, gekoppeld aan een stichting, heel graag het voortouw nemen", zegt Senden tegen VI.

Stront
Ondanks het feit dat Senden vorig jaar na dertig trouwe dienstjaren werd ontslagen, laat hij zijn club niet vallen. "Mensen zeggen: 'Ze hebben je als stront behandeld Ger, waarom steek je nu je nek uit', maar ik spring daaroverheen", zegt de oud-verdediger "Het gaat nu niet om mij of om wie dan ook, het gaat om Roda. Die club mag nooit kapot gaan. Er moet nu iets gebeuren, voor het te laat is."

Lees ook: 'Roda JC kijkt faillissement recht in de ogen'

Hulp
Een faillissement komt steeds dichterbij voor de Kerkraadse club. Senden en zijn medestanders willen graag op zoek gaan naar nieuwe geldschieters, sponsoren en mogelijke spelers. "Huub Stevens kan met zijn contacten bij Schalke 04 veel voor ons betekenen. Hij steunt ons. Net als Sef Vergoossen, Pa-Modou Kah, en zo zijn er nog veel meer mensen. Samen kunnen we Roda weer op de rails zetten", zegt de 47-jarige Heerlenaar.

Roda-familie
Senden hoopt uiteindelijk dat hij goedkeuring van Frits Schrouff krijgt om de Koempels te mogen runnen. "Dan kunnen we doorpakken en onze plannen in de praktijk brengen. We geloven heilig in onze ideeën. Alleen hebben we helaas geen honderd miljoen klaarliggen, dus moeten we alles stap voor stap opbouwen. Met de steun van de hele Roda-familie", zegt het clubicoon. "We worden gesteund door het Platform Roda JC en hebben ook nauw contact met de mensen achter de crowdfundingsactie. Samen zijn we tot veel in staat."

Lees ook: Fans zamelen geld in voor noodlijdend Roda JC

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen