Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Roda-icoon komt ook in actie: 'club mag nooit kapot gaan'

Geplaatst opvrijdag 24 mei 2019 - 17:42

Roda-icoon Ger Senden komt ook in actie om de noodlijdende Kerkraadse club van de ondergang te redden. Hij krijgt daarbij de hulp van oud-spelers en voormalig trainers.

"Wij willen met ons initiatief, gekoppeld aan een stichting, heel graag het voortouw nemen", zegt Senden tegen VI.

Stront
Ondanks het feit dat Senden vorig jaar na dertig trouwe dienstjaren werd ontslagen, laat hij zijn club niet vallen. "Mensen zeggen: 'Ze hebben je als stront behandeld Ger, waarom steek je nu je nek uit', maar ik spring daaroverheen", zegt de oud-verdediger "Het gaat nu niet om mij of om wie dan ook, het gaat om Roda. Die club mag nooit kapot gaan. Er moet nu iets gebeuren, voor het te laat is."

Lees ook: 'Roda JC kijkt faillissement recht in de ogen'

Hulp
Een faillissement komt steeds dichterbij voor de Kerkraadse club. Senden en zijn medestanders willen graag op zoek gaan naar nieuwe geldschieters, sponsoren en mogelijke spelers. "Huub Stevens kan met zijn contacten bij Schalke 04 veel voor ons betekenen. Hij steunt ons. Net als Sef Vergoossen, Pa-Modou Kah, en zo zijn er nog veel meer mensen. Samen kunnen we Roda weer op de rails zetten", zegt de 47-jarige Heerlenaar.

Roda-familie
Senden hoopt uiteindelijk dat hij goedkeuring van Frits Schrouff krijgt om de Koempels te mogen runnen. "Dan kunnen we doorpakken en onze plannen in de praktijk brengen. We geloven heilig in onze ideeën. Alleen hebben we helaas geen honderd miljoen klaarliggen, dus moeten we alles stap voor stap opbouwen. Met de steun van de hele Roda-familie", zegt het clubicoon. "We worden gesteund door het Platform Roda JC en hebben ook nauw contact met de mensen achter de crowdfundingsactie. Samen zijn we tot veel in staat."

Lees ook: Fans zamelen geld in voor noodlijdend Roda JC

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen