Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda houdt stand in Grolsch Veste

Geplaatst opvrijdag 28 oktober 2016 - 21:54

Roda JC is de smaak van een bittere competitiestart beetje bij beetje aan het wegspoelen. In de Grolsch Veste hielden de Kerkradenaren subtopper FC Twente vrijdagavond in toom: 0-0.

Het was voor de derde keer in successie dat de ploeg van Yannis Anastasiou ongeslagen bleef.

Bovenliggende partij
Al snel werd duidelijk hoe de verhoudingen zouden zijn in Enschede: FC Twente nam de regie in handen, Roda hoopte met geconcentreerd verdedigen overeind te blijven. Het Kerkraadse blok bleek hecht en redelijk stevig, met doelman Benjamin van Leer als betrouwbaar slot op de deur. Aan aanvallen kwam Roda nauwelijks toe, maar de enige scherpe counter in de eerste helft had de ploeg absoluut moeten verzilveren. David Boysen stond klaar om af te vuren, maar de pass van Mitchel Paulissen was onder de maat.

Stand houden
De thuisploeg deed er na rust nog een schep bovenop. Invaller Jari Oosterwijk leek na een uur spelen de 24.000 toeschouwers te laten opveren, maar Van Leer tikte de bal met een knappe reflex over de lat. Intussen kreeg het spel van Roda meer kleur en meer lef. Nestoras Mytides rook zowaar aan de openingstreffer, maar vanuit een lastige hoek schoot hij voorlangs. In de slotfase drong Twente weer aan, maar Roda hield stand.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Roda JC haalt bezem door selectie voor play-offs
Ongelukkig Roda na nederlaag bij Twente weer hekkensluiter
Roda JC - FC Twente Vuurwerk op veld 20 jan 2018 - 1Limburg
Twente bestraft voor wangedrag fans bij Roda JC
ANP
Roda vol voor Anastasiou na afhaken Fraser
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen