Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda geeft duel tegen NEC uit handen: 2-3

Geplaatst opzaterdag 8 september 2018 - 22:35

Roda JC heeft zaterdagavond nagelaten concurrent NEC met een nederlaag naar huis te sturen. De Nijmegenaren wonnen in de slotfase met 2-3 in het Parkstad Limburg Stadion.

Het team van Robert Molenaar blijft daardoor, na overwinningen op Jong Ajax en Almere City en een nederlaag bij FC Twente, steken op zes punten uit vier duels.

Engels
Roda schoot uit de startblokken en gaf NEC al na zeven minuten voetbal het nakijken: Livio Milts profiteerde van een zwakke defensieve organisatie bij de Nijmegenaren en bediende Mario Engels, die onbedreigd via de paal binnenschoof. Voor de Duitser was dat in de vierde wedstrijd al zijn vijfde doelpunt.

In de wedstrijd
De thuisclub drukte daarna nog kort door, maar zag dat NEC beter in de wedstrijd kwam. Na een waarschuwingsschot van de van MVV overgekomen Jonathan Okita haalde diezelfde Okita na een halfuurtje alsnog de trekker over: hij verschalkte Roda-keeper Tom Muyters met een laag schot. Ook het vervolg van de eerste helft was voor de bezoekers, maar Brahim Darri en Tom Overtoom lieten hun kansen op een treffer onbenut.

Niet te missen
De Kerkradenaren kwamen na rust het scherpst uit de kleedkamer en waren met een kopbal van Mitchel Paulissen dichtbij een nieuwe voorsprong. NEC-doelman Norbert Alblas kon die inzet nog pareren, maar mocht enkele minuten later vissen. Mario Engels schudde enkele verdedigers af en bood Paulissen ditmaal een niet te missen kans, die dan ook door de geboren Kerkradenaar verzilverd werd: 2-1.

Meedogenloos
Engels leek een kwartier voor tijd het duel te gaan beslissen, maar de Duitser zag zijn stiftje uiteen spatten op de lat boven Alblas. Aan de overkant toonde Maastrichtenaar Sven Braken zich meedogenloos namens NEC: hij profiteerde van weifelend ingrijpen in de Roda-verdediging en schoot de 2-2 tegen de touwen.

Slotoffensief
De problemen werden groter voor Roda toen
Anass Achahbar tien minuten voor tijd uit een penalty ook de 2-3 op het scorebord zette, na een overtreding van Jannes Vansteenkiste op Okita. Met de ingevallen Tim Väyrynen en Mart Remans opende Roda nog een slotoffensief en was het via Paulissen en Remans dichtbij een goal, maar het lot bleek de Kerkradenaren niet gunstig gezind.

Foto: Publiciteitvisie

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal. Bekijk alvast een voorproefje!

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen