Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda fors onderuit in grensderby: 4-1

Geplaatst opdinsdag 9 juli 2019 - 21:02

De jaarlijkse vriendschappelijke burenruzie tussen Alemannia Aachen en Roda JC is dinsdagavond een prooi geworden voor de Duitse club.

In Vaals gingen de Kerkradenaren met 4-1 de boot in tegen de ploeg die in Duitsland op het vierde niveau, de Regionalliga, uitkomt.

Uitgespeelde aanvallen
Roda had in het eerste bedrijf alle moeite om tot uitgespeelde aanvallen te komen. Alemannia was op haar beurt gevaarlijker, maar stuitte enkele keren op Roda-goalie Tom Muyters. Een paar minuten voor rust moest de doelman echter capituleren op een inzet van Robin Garnier: 1-0.

Werker
Even later voorkwam Roda’s aanvoerder Daryl Werker een tweede treffer van de voet van Garnier. Roda zette voor rust zelf ook nog even aan, maar onder meer Livio Milts vond de Duitse doelman op zijn weg.

Jongelingen
Na een uur voetbal bracht Roda-trainer Jean-Paul de Jong een legertje jongelingen en testspelers binnen de lijnen. Onder hen de 22-jarige Kroatische spits Ivan Prtajin, die sinds deze week bij Roda op proef is. Niet veel later verdubbelde David Bors namens Alemannia de marge en zodoende keek Roda tegen een 2-0 achterstand aan.

Slotakkoord
Het duidelijk nog niet ingespeelde Roda ging toch nog op zoek naar een treffer. Een rommelige situatie bij een corner en een gestopt schot van Dico Jap Tjong eindigden echter niet in het netje, maar vlak voor tijd rondde testspeler Fadel Gobitaka wel zuiver af: 2-1. Het dubbele slotakkoord was echter voor Alemannia: tweemaal werd een vrije trap van dichtbij binnengetikt voor een 4-1 eindstand.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen