Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Roda-fans gedragen zich goed: 'Relatief rustig seizoen'

Geplaatst opvrijdag 20 juli 2018 - 8:10

De supporters van Roda JC hebben zich de afgelopen voetbaljaargang voorbeeldig gedragen. De veiligheidsmaatregelen zijn zelfs verder afgeschaald.

Dat meldt de Kerkraadse club via de clubkanalen.

Voetbalvierhoek
Roda JC, de politie, justitie en de gemeente Kerkrade kijken als voetbalvierhoek terug op een 'relatief rustig seizoen' op het gebied van veiligheid en openbare orde. Ondanks de resultaten en de onrust over de degradatie hebben de supporters van de Koempelclub zich goed gedragen, zo schrijft de club.

Politie
Volgens Roda worden agenten steeds vaker ingezet als supportersbegeleiders in plaats van 'spotter'. Verder zijn er ook minder beperkingen opgelegd aan voetbalfans, waardoor er veel minder risicowedstrijden en buscombi's waren.

Compliment
Het Supporterscollectief Nederland noemt de gemeente Kerkrade als één van de vooruitstrevende gemeenten waar supporters steeds vaker zonder beperkingen kunnen afreizen. Roda maakt de supporters dan ook een groot compliment. 'We zijn trots op onze supporters', schrijven ze op de clubsite.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen