Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Roda en Oss scoren laat en delen dure playoff-punten

Geplaatst opvrijdag 19 april 2019 - 21:51

Roda JC heeft aan het thuisduel tegen mede-subtopper TOP Oss met hangen en wurgen een punt overgehouden. Beide ploegen scoorden laat in het Parkstad Limburg Stadion: 1-1.

Net als vorige week, toen Roda op het nippertje won bij FC Eindhoven, profiteerden de Kerkradenaren van een eigen doelpunt door de tegenstander.

Lat
Er gebeurde niet bar veel in het eerste bedrijf. Roda kreeg dan wel een vroege scoringskans via Gyliano van Velzen, die op doelman Ronald Koeman Jr. stuitte, maar daarmee was het grootste Kerkraadse gevaar wel achter de rug. Oss kwam dichter bij een treffer en teisterde na een kwartier het aluminium; de pegel van Ragnar Oratmangoen spatte uiteen op de lat.

Opnieuw de lat
Naarmate de tamme eerste helft vorderde kreeg Oss steeds meer grip op de wedstrijd. De formatie van Klaas Wels slaagde er echter niet in de trekker over te halen. Bij een hard schot van de geboren Maastrichtenaar Bryan Smeets, uit een scherpe hoek, stond opnieuw de lat een Ossche treffer in de weg. Niet veel later, op slag van rust, leek Olivier Rommens de bezoekers alsnog op voorsprong te zetten, maar zijn kopbal ging rakelings aan het Roda-doel voorbij.

Roda JC-middenvelder Mohamed el Makrini in duel.
Foto: Beeldbank Limburg

Passief
Waar de toeschouwers hoopten op een enerverende tweede helft, bleek de praktijk anders. Waar Smeets en Oratmangoen Roda-doelman Tom Muyters nog wel testten met schotjes, opereerde Roda in eigen huis erg passief. De ploeg van Eric van der Luer beperkte zich met name tot het verdedigende werk en daardoor bleven noemenswaardige kansen uit.

Alsnog doelpunten
Nadat Daryl Werker een spaarzame Roda-mogelijkheid niet had weten te benutten, vielen de doelpunten alsnog. Philippe Rommens was het eindstation van een prima Oss-aanval en leek zich daarmee in de 85ste minuut tot matchwinner te kronen. Roda richtte zich echter op en kwam razendsnel weer langszij, ook al was daar de hulp van de bezoekers bij noodzakelijk: Norichio Nieveld werkte de bal voorbij zijn eigen doelman.

Maandag
Door de puntendeling heeft Roda JC nu 52 punten uit 35 wedstrijden. Oss heeft één punt meer op de ranglijst. Beide ploegen azen op een plekje in de playoffs om promotie naar de Eredivisie. Roda mag maandag opnieuw aan de bak, dan in een uitwedstrijd tegen Telstar.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen