Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda en Oss scoren laat en delen dure playoff-punten

Geplaatst opvrijdag 19 april 2019 - 21:51

Roda JC heeft aan het thuisduel tegen mede-subtopper TOP Oss met hangen en wurgen een punt overgehouden. Beide ploegen scoorden laat in het Parkstad Limburg Stadion: 1-1.

Net als vorige week, toen Roda op het nippertje won bij FC Eindhoven, profiteerden de Kerkradenaren van een eigen doelpunt door de tegenstander.

Lat
Er gebeurde niet bar veel in het eerste bedrijf. Roda kreeg dan wel een vroege scoringskans via Gyliano van Velzen, die op doelman Ronald Koeman Jr. stuitte, maar daarmee was het grootste Kerkraadse gevaar wel achter de rug. Oss kwam dichter bij een treffer en teisterde na een kwartier het aluminium; de pegel van Ragnar Oratmangoen spatte uiteen op de lat.

Opnieuw de lat
Naarmate de tamme eerste helft vorderde kreeg Oss steeds meer grip op de wedstrijd. De formatie van Klaas Wels slaagde er echter niet in de trekker over te halen. Bij een hard schot van de geboren Maastrichtenaar Bryan Smeets, uit een scherpe hoek, stond opnieuw de lat een Ossche treffer in de weg. Niet veel later, op slag van rust, leek Olivier Rommens de bezoekers alsnog op voorsprong te zetten, maar zijn kopbal ging rakelings aan het Roda-doel voorbij.

Roda JC-middenvelder Mohamed el Makrini in duel.
Foto: Beeldbank Limburg

Passief
Waar de toeschouwers hoopten op een enerverende tweede helft, bleek de praktijk anders. Waar Smeets en Oratmangoen Roda-doelman Tom Muyters nog wel testten met schotjes, opereerde Roda in eigen huis erg passief. De ploeg van Eric van der Luer beperkte zich met name tot het verdedigende werk en daardoor bleven noemenswaardige kansen uit.

Alsnog doelpunten
Nadat Daryl Werker een spaarzame Roda-mogelijkheid niet had weten te benutten, vielen de doelpunten alsnog. Philippe Rommens was het eindstation van een prima Oss-aanval en leek zich daarmee in de 85ste minuut tot matchwinner te kronen. Roda richtte zich echter op en kwam razendsnel weer langszij, ook al was daar de hulp van de bezoekers bij noodzakelijk: Norichio Nieveld werkte de bal voorbij zijn eigen doelman.

Maandag
Door de puntendeling heeft Roda JC nu 52 punten uit 35 wedstrijden. Oss heeft één punt meer op de ranglijst. Beide ploegen azen op een plekje in de playoffs om promotie naar de Eredivisie. Roda mag maandag opnieuw aan de bak, dan in een uitwedstrijd tegen Telstar.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen