Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda en Oss scoren laat en delen dure playoff-punten

Geplaatst opvrijdag 19 april 2019 - 21:51

Roda JC heeft aan het thuisduel tegen mede-subtopper TOP Oss met hangen en wurgen een punt overgehouden. Beide ploegen scoorden laat in het Parkstad Limburg Stadion: 1-1.

Net als vorige week, toen Roda op het nippertje won bij FC Eindhoven, profiteerden de Kerkradenaren van een eigen doelpunt door de tegenstander.

Lat
Er gebeurde niet bar veel in het eerste bedrijf. Roda kreeg dan wel een vroege scoringskans via Gyliano van Velzen, die op doelman Ronald Koeman Jr. stuitte, maar daarmee was het grootste Kerkraadse gevaar wel achter de rug. Oss kwam dichter bij een treffer en teisterde na een kwartier het aluminium; de pegel van Ragnar Oratmangoen spatte uiteen op de lat.

Opnieuw de lat
Naarmate de tamme eerste helft vorderde kreeg Oss steeds meer grip op de wedstrijd. De formatie van Klaas Wels slaagde er echter niet in de trekker over te halen. Bij een hard schot van de geboren Maastrichtenaar Bryan Smeets, uit een scherpe hoek, stond opnieuw de lat een Ossche treffer in de weg. Niet veel later, op slag van rust, leek Olivier Rommens de bezoekers alsnog op voorsprong te zetten, maar zijn kopbal ging rakelings aan het Roda-doel voorbij.

Roda JC-middenvelder Mohamed el Makrini in duel.
Foto: Beeldbank Limburg

Passief
Waar de toeschouwers hoopten op een enerverende tweede helft, bleek de praktijk anders. Waar Smeets en Oratmangoen Roda-doelman Tom Muyters nog wel testten met schotjes, opereerde Roda in eigen huis erg passief. De ploeg van Eric van der Luer beperkte zich met name tot het verdedigende werk en daardoor bleven noemenswaardige kansen uit.

Alsnog doelpunten
Nadat Daryl Werker een spaarzame Roda-mogelijkheid niet had weten te benutten, vielen de doelpunten alsnog. Philippe Rommens was het eindstation van een prima Oss-aanval en leek zich daarmee in de 85ste minuut tot matchwinner te kronen. Roda richtte zich echter op en kwam razendsnel weer langszij, ook al was daar de hulp van de bezoekers bij noodzakelijk: Norichio Nieveld werkte de bal voorbij zijn eigen doelman.

Maandag
Door de puntendeling heeft Roda JC nu 52 punten uit 35 wedstrijden. Oss heeft één punt meer op de ranglijst. Beide ploegen azen op een plekje in de playoffs om promotie naar de Eredivisie. Roda mag maandag opnieuw aan de bak, dan in een uitwedstrijd tegen Telstar.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen