Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda Duivel Van Hyfte ziet België winnen van Oranje

Geplaatst opwoensdag 9 november 2016 - 10:43

Roda-speler Tom van Hyfte verwacht dat België woensdagavond het oefenduel van Oranje wint.

De voormalig jeugdinternational van de Rode Duivels ziet zijn geboorteland als favoriet.

'Rollen zijn omgedraaid'
Waar Oranje in het verleden vaak de favorietenrol op zich nam, liggen de verhoudingen nu anders, weet ook van Hyfte. "De rollen zijn momenteel omgedraaid. Nu mag ik wel euforisch zijn. Ik hoop dat wij winnen, want dan kan ik donderdag met een prettig gevoel op de club komen. Dan zal ik het wel even laten horen aan de Nederlanders", zegt hij tegen FCUpdate.nl. Van Hyfte gaat uit van een 3-1 overwinning voor de zuiderburen.

Kwakkelend Oranje
De middenvelder verwacht dat het vernieuwde Oranje er wel weer bovenop komt. "Met nieuwe jongens moet het zich altijd weer vormen, maar het moet goedkomen. Nederland is een voetballand dat wel weer op zal staan, maar ik hoop dat wij als België beter zullen blijven."

WK
De middenvelder, die ook drie seizoenen uitkwam voor Roda-rivaal MVV, hoopt dat beide landen zich plaatsen voor het WK 2018 in Rusland. "Vroeger keken wij altijd op tegen jullie. Momenteel presteren wij echter goed, waardoor wij nu trots zijn op onze ploeg. Toch zou ik het mooi vinden als zowel Oranje als België zich plaatst voor het WK. Het zou speciaal zijn om elkaar daar te treffen."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

PSV'er Brenet voor het eerst opgeroepen voor Oranje
Joshua Brenet maakt debuut in Nederlands elftal
Oranje-debutant Brenet: Jongensdroom is uitgekomen
ANP
Felle kritiek op Joshua Brenet na veroorzaken penalty
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen