Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda doet gouden zaken in armetierig duel tegen Cambuur

Geplaatst opzaterdag 19 maart 2016 - 22:43

Roda JC heeft zaterdag in Friesland gouden zaken gedaan. De Kerkradenaren versloegen hekkensluiter Cambuur (0-1) en sloegen een gat van zes punten naar de rode streep.

Er zijn nog zes speelrondes in de eredivisie.

Farshad Noor
Bij Roda was er voor het eerst in vijf maanden weer een basisplaats voor Farshad Noor. Ook de backs Dijkhuizen en Van Peppen keerden terug in het elftal. Vanaf de aftrap golfde het spel op en neer, zonder grote kansen. Een uiterst sober Roda vormde een compact blok en hield de Friezen uit de gevarenzone.

Van Hyfte
Direct na rust waren de Kerkradenaren voor het eerst gevaarlijk en meteen was het raak. Van Hyfte, die thuis tegen Cambuur ook al scoorde, kopte een voorzet van Zhukov binnen: 0-1.

Counters
Roda kwam vervolgens onder druk, maar bleef gevaarlijk in de spaarzame counters. Van Duinen kogelde op de lat, Poepon faalde vrij voor keeper Nienhuis. Aan de andere kant hield Van Leer zijn ploeg met een fraaie reflex overeind. Met kunst- en vliegwerk sleepte de equipe van Kalezic de dure driepunter over de streep.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen