Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda-directeur: 'Geen promotie, dan minder huur'

Geplaatst opdinsdag 23 december 2014 - 11:27

Als Roda JC komend jaar niet promoveert, wil de club naar een nieuwe berekening van de huurlasten. Dat zegt directeur Wim Collard in het voorzittersdiner op L1 Radio.

Collard denkt dat Roda de bestaande huur van 800.000 euro per jaar alleen kan blijven betalen, als de club komende zomer weer terugkeert in de eredivisie.

Aanpassen huur
Zou Roda een tweede seizoen in de Jupiler League spelen, dan pleit de club voor het aanpassen van de huur. Die zou 10-12 procent van de begroting moeten bedragen, aldus directeur Collard. “Dat is ook in lijn met wat andere clubs en verenigingen betalen”.

Begroting 5,5 miljoen
Zonder promotie zou Roda volgend jaar terug moeten naar een begroting van zo'n 5,5 miljoen. De club wil in dat geval maximaal zes ton huur betalen. "Er moet dan twee ton aan huurlasten vanaf", zegt Collard.

Problemen met stadion
De Roda-directeur verwacht dat de gemeente in januari instemt met het verzoek om uitstel voor de betaling van de huidige eerste huurtermijn van 400.000 euro. "Als de gemeenteraad niet zou instemmen, kan dat tot een faillissement van de Holding Stadion leiden", zegt Collard. De gemeente Kerkrade is grootaandeelhouder van dat stadion.

Faillisement
Indirect zou die stap tot een faillissement van Roda kunnen leiden. "En wie wil dat?". Volgens de Roda-directeur is het voor veel partijen nog wennen aan de nieuwe transparantie. Roda JC kampt met forse financiele problemen na de degradatie uit de eredivisie afgelopen jaar.

Het L1 Radio voorzittersdiner wordt uitgezonden op eerste Kerstdag om 17:00 uur en herhaald op 28 december om 16:00 uur.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Beker Roda JC - PSV 20-1
NEC - Roda JC vrijdag in uitverkochte Goffert
Roda JC wil huur stadion naar 600.000 euro per jaar verlagen
Roda-directeur gelooft niet in schokeffect
Letschert rond met Utrecht, Roda weet van niets
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen