Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda-directeur Collard stuurt aan op vertrek

Geplaatst opwoensdag 17 januari 2018 - 9:45

Wim Collard is van plan om aan het eind van het seizoen te vertrekken als algemeen directeur van Roda JC.

Collard, wiens contract op 1 juli afloopt, stelt in gesprek met Voetbal International dat hij het lopende seizoen nog wel goed wil afronden.

Geen ambitie
"Mijn ambitie is niet hier daarna nog directeur te zijn. Ik zou eventueel actief willen blijven voor Roda in een financiële rol, voor een x-aantal uren per week", zegt Collard tegen het weekblad. "Tot nu toe heb ik al mijn seizoenen als directeur met een positief gevoel kunnen afsluiten. Eén keer met promotie, twee keer met handhaving. Ik ben ervan overtuigd dat we het ook nu weer gaan redden."

Trots
De directeur erkent dat hij steken heeft laten vallen. "Nee, dit is niet de job waarvan ik zeg: daarin heb ik mijn beste prestatie geleverd. Ik ben er trots op dat we weer in de Eredivisie spelen, dat de club nog leeft. Maar niet op hoe de dingen hier zijn gelopen. Ik heb voor mezelf de overtuiging dat een aantal dingen minder goed was gegaan als ik er niet was geweest. Maar óók dat er dan dingen veel beter waren gegaan."

Korotaev
Een gedeelte van de Roda-achterban en sponsoren rekent Collard onder meer aan dat het binnenhalen van beoogd eigenaar Aleksei Korotaev op een soap is uitgelopen. De directeur houdt echter vertrouwen in Korotaev, die in Dubai in een juridische strijd is verwikkeld. "Hij zegt dat hij erin is geluisd en vecht voor zijn gelijk. Ik weet niet hoelang dit nog gaat duren, maar volgens Aleksei en zijn advocaten sluit het net zich rond de tegenpartij." Vorige week gaf Collard nog aan niet meer lang op Korotaev te willen wachten.

Lees ook: Roda JC wil snel een nieuwe eigenaar

Verkeerde adres
In het weekblad zegt de directeur echter dat hij er niet over peinst om nu al afscheid te nemen van Korotaev. "En dan? Er zijn mensen die vinden dat we moeten reorganiseren, de begroting terugschroeven naar zeven miljoen euro, vier jaar in de Jupiler League voetballen en dan gezond terugkeren. Als je denkt dat zo’n scenario realistisch is, ben je bij mij aan het verkeerde adres", aldus de voormalig accountant.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen