Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda-coach Verberne wil op ingeslagen weg doorgaan

Geplaatst opvrijdag 21 februari 2020 - 7:41

Roda-trainer Maurice Verberne is zeer tevreden over de wisselingen die hij afgelopen weekeinde doorvoerde in de wedstrijd tegen De Graafschap.

Roda verloor weliswaar in Doetinchem met 2-0, maar werd niet weggespeeld zoals een week eerder tegen Den Bosch. Bij het debuut van Verberne als hoofdcoach zakte zijn ploeg thuis tegen de Brabantse tegenstander finaal door het ijs en verloor met 1-5.

Ommezwaai
Verberne, die in de eerste wedstrijd na het ontslag van Jean-Paul de Jong nog vasthield aan dezelfde elf spelers, maakte na dat echec een ommezwaai. Deels genoodzaakt door blessures en een schorsing, maar ook deels met het oog op de toekomst, zo lichtte hij desgevraagd toe.

Radomir Novakovic kwam in het doel voor Tom Muyters en Nicky Souren nam op het middenveld de plaats in van Romario Rösch. Beide spelers kwamen dit seizoen minder aan spelen toe dan in het jaar ervoor. Verberne wil de twee, die een aflopend contract hebben, graag in Kerkrade behouden en gunde ze een plek in de basis.

Strijdbaarheid
Die wisselingen zorgden nog niet voor een overwinning, maar het goede gevoel en de strijdbaarheid is terug volgens de interim-coach. "Wat we getraind hebben, dat hebben we ook uitgevoerd. Het kan altijd beter, maar als we dit volhouden en doorontwikkelen dan kunnen we iets leuks neerzetten. Dit biedt in ieder geval perspectief. En als de ingeslagen weg breed gedragen wordt door de spelers, dan maakt dat het werken ook gemakkelijker."

Utopie
Het seizoen is voor Roda eigenlijk gelopen. De kans op een prijs is heel klein. Toch wil Verberne zich aan iedere strohalm vastklampen. Al is het alleen maar om een doel voor ogen te hebben. "Er is nog een kans op een periodetitel. De kans dat we die winnen is een utopie, maar je kunt er wel voor gaan. Het zit niet in mijn aard om de resterende twaalf wedstrijden per keer te bekijken en dan te zien waar je uitkomt. We moeten een doelstelling hebben, een stip op de horizon waar we naartoe kunnen werken."

Beeld bijgesteld
Voor de wedstrijd tegen De Graafschap gaf Verberne aan dat Roda zeer zeker de underdog was en dat de verwachtingen niet hooggespannen waren. Na die wedstrijd is dat beeld inmiddels bijgesteld. "We zijn nog steeds de underdog, maar we hebben weer iets laten zien, er is een bepaalde norm neergelegd en een verwachtingspatroon."

In Leeuwarden ontbreken vrijdag Yann Bisseck, Mitchel Keulen, en Niels Verburgh vanwege blessures. De wedstrijd tussen Cambuur en Roda JC begint om 20:00 uur en is live te volgen via L1 Radio.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen