Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda-coach Verberne wil op ingeslagen weg doorgaan

Geplaatst opvrijdag 21 februari 2020 - 7:41

Roda-trainer Maurice Verberne is zeer tevreden over de wisselingen die hij afgelopen weekeinde doorvoerde in de wedstrijd tegen De Graafschap.

Roda verloor weliswaar in Doetinchem met 2-0, maar werd niet weggespeeld zoals een week eerder tegen Den Bosch. Bij het debuut van Verberne als hoofdcoach zakte zijn ploeg thuis tegen de Brabantse tegenstander finaal door het ijs en verloor met 1-5.

Ommezwaai
Verberne, die in de eerste wedstrijd na het ontslag van Jean-Paul de Jong nog vasthield aan dezelfde elf spelers, maakte na dat echec een ommezwaai. Deels genoodzaakt door blessures en een schorsing, maar ook deels met het oog op de toekomst, zo lichtte hij desgevraagd toe.

Radomir Novakovic kwam in het doel voor Tom Muyters en Nicky Souren nam op het middenveld de plaats in van Romario Rösch. Beide spelers kwamen dit seizoen minder aan spelen toe dan in het jaar ervoor. Verberne wil de twee, die een aflopend contract hebben, graag in Kerkrade behouden en gunde ze een plek in de basis.

Strijdbaarheid
Die wisselingen zorgden nog niet voor een overwinning, maar het goede gevoel en de strijdbaarheid is terug volgens de interim-coach. "Wat we getraind hebben, dat hebben we ook uitgevoerd. Het kan altijd beter, maar als we dit volhouden en doorontwikkelen dan kunnen we iets leuks neerzetten. Dit biedt in ieder geval perspectief. En als de ingeslagen weg breed gedragen wordt door de spelers, dan maakt dat het werken ook gemakkelijker."

Utopie
Het seizoen is voor Roda eigenlijk gelopen. De kans op een prijs is heel klein. Toch wil Verberne zich aan iedere strohalm vastklampen. Al is het alleen maar om een doel voor ogen te hebben. "Er is nog een kans op een periodetitel. De kans dat we die winnen is een utopie, maar je kunt er wel voor gaan. Het zit niet in mijn aard om de resterende twaalf wedstrijden per keer te bekijken en dan te zien waar je uitkomt. We moeten een doelstelling hebben, een stip op de horizon waar we naartoe kunnen werken."

Beeld bijgesteld
Voor de wedstrijd tegen De Graafschap gaf Verberne aan dat Roda zeer zeker de underdog was en dat de verwachtingen niet hooggespannen waren. Na die wedstrijd is dat beeld inmiddels bijgesteld. "We zijn nog steeds de underdog, maar we hebben weer iets laten zien, er is een bepaalde norm neergelegd en een verwachtingspatroon."

In Leeuwarden ontbreken vrijdag Yann Bisseck, Mitchel Keulen, en Niels Verburgh vanwege blessures. De wedstrijd tussen Cambuur en Roda JC begint om 20:00 uur en is live te volgen via L1 Radio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen