Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda-coach Verberne wil nieuwe energie op het veld

Geplaatst opvrijdag 7 februari 2020 - 7:00

De nieuwe Roda JC-coach Maurice Verberne wil de komende weken vooral een nieuw elan in de spelersgroep krijgen.

Nieuwe energie, het geloof in eigen kunnen en een bepaalde vibe moeten Roda uit de negatieve spiraal trekken, zo hoopt de oud-voetballer, die zijn carrière afsloot bij MVV.

Geen verrassing
Het ontslag van Jean-Paul de Jong afgelopen woensdag was voor niemand een verrassing, zo zegt de voormalige assistent die vorige zomer samen met De Jong naar Kerkrade kwam. "Maar het moment waarop het gebeurt, is toch altijd plotseling." Begin van deze week kreeg Verberne ineens de kans om de trainingen van het eerste elftal nadrukkelijker te gaan leiden. "Ik kreeg van Jean-Paul meer vrijheid en dat heb ik ook gedaan." Dat hij al snel de totale leiding zou krijgen, dat besefte Verberne volgens eigen zeggen toen nog niet.

Verantwoordelijkheid
Verberne wil de schuld voor de slechte prestaties niet alleen bij de op non-actief gezette De Jong leggen. "De spelersgroep en technische staf; we zijn er met zijn allen debet aan. Daarom hebben we na het vertrek van Jean-Paul ook de koppen bij elkaar gestoken. Ik heb gezegd dat we nu de verantwoordelijkheid moeten nemen en moeten zorgen voor een nieuwe energie. We moeten ballen tonen, dwingend zijn en het publiek weer aan ons binden. Opportunistischer voetballen en de strijd aangaan. Ik wil een bepaalde indruk achterlaten."

Debuut
Voor Verberne wordt de wedstrijd tegen Den Bosch vrijdag zijn debuut als hoofdcoach. De vereiste papieren heeft hij nog niet, maar hij is wel al toegelaten tot de cursus Coach Betaald Voetbal. De situatie bij Roda JC mag dan niet ideaal zijn, het is wel een goede leerschool en de ervaring neemt hij dan ook mee naar de cursus. "Je mag wel zeggen dat dit een testcase voor me is. Hoe vervelend ook dat er iemand weg is, maar dit is een leermoment dat je niet leert op een cursus."

Leef weer
Nu hij eindverantwoordelijk is bij Roda JC voelt hij weer een gezonde spanning die hij ook had als voetballer. "Ik heb het gevoel dat ik weer leef. De spanning van vroeger is terug. De adrenaline giert door mijn lichaam. Nu weet ik ook dat ik hoofdcoach wil worden."

Resultaat
Voor de wedstrijd vrijdag in eigen stadion wil Verberne niet al te veel wijzigingen aanbrengen in het elftal, al is er een mogelijkheid dat sommige spelers die weinig minuten hebben gemaakt, nu een kans krijgen. De nieuwe hoofdtrainer wil het liefst drie punten halen, maar hij geeft toe dat het resultaat alleen niet heilig is. "Voor mij is het belangrijkste dat we weer het veld opkomen de energie uitstralen en de absolute wil dat we iets neer kunnen zetten waar we verder mee kunnen bouwen in de toekomst."

Jimmy Vijgen
Niels Verburgh en Mitchel Keulen ontbreken vrijdag in de selectie van Roda JC vanwege blessures. Ook Juan-Gerardo Alonso is er niet bij. Verberne heeft wel aanvaller Jimmy Vijgen bij de selectie gehaald. De 19-jarige Vijgen komt van het belofte elftal.

De wedstrijd tussen Roda JC en FC Den Bosch begint om 20 uur in het Parkstad Limburg Stadion en is live te volgen via L1 radio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen