Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda-coach Streppel: 'Ik zie het voetbal wat we willen zien'

Geplaatst opmaandag 30 november 2020 - 21:01

Roda JC-trainer Jurgen Streppel is tevreden over het spel wat zijn ploeg de laatste wedstrijden laat zien. "En dat wordt beter en beter"

Streppel was maandagavond te gast in het L1-programma AvondGasten Sport.

Slechte periode
Roda JC ging voortvarend van start in de Eerste Divisie. De ploeg uit Kerkrade won drie van de eerste vier wedstrijden. Daarna kwam er een mindere reeks en bleef Roda zeven wedstrijden zonder zege. De derbyoverwinning tegen MVV zorgde voor de ommekeer. De ploeg won twee van de laatste drie wedstrijden. Volgens Jurgen Streppel, sinds de zomer trainer in Kerkrade, was de mindere periode logisch: "Ik ben een halfjaar geleden begonnen en we zijn vanaf nul begonnen. Dus dat heeft tijd nog. Het ging goed qua resultaat en men was tevreden met het spel. Maar wij als staf zagen dat er dingen beter moesten om ook van betere tegenstanders te winnen.

Nieuwe spelers
Eind september haalde Roda nog nieuwe spelers binnen, onder wie Erik Falkenburg en Danny Bakker. "Er zijn er nog een aantal nieuwe spelers bijgekomen en dat heeft heel veel tijd nodig om dat in te passen. En we hadden een aantal wedstrijden tegen FC Eindhoven (3-3 gelijkspel red.) en Telstar (1-1 gelijkspel red.) moeten winnen. Dat scheelt vier punten. Resultaat verbloemt vaak alles. Zowel als je wint of als je verliest."

Fitheid
Streppel is kritisch over de verloren wedstrijd bij Jong FC Utrecht: "De eerste helft was niet om aan te gluren. Er was geen energie en dat mag geen enkele keer voorkomen. Utrecht-uit was het dieptepunt."

De trainer wijst erop dat energie te maken heeft met fitheid. En dat is dit jaar is niet eenvoudig. "We hebben met corona te maken, dat is een ramp voor spelers die lang niet hebben gespeeld. Het heeft tijd nodig. Gelukkig hebben we de tijd en zit er een stijgende lijn in qua resultaat, maar ook qua voetbal. Ik zie nu het voetbal wat we graag willen zien en dat wordt beter en beter."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen