Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Roda-coach Molenaar: 'Sparta is nog geen machine'

Geplaatst opvrijdag 18 januari 2019 - 6:00

Roda JC-trainer Robert Molenaar hoopt dat zijn ploeg ook tegen Sparta punten haalt, maar schat de Rotterdammers toch hoger in dan Go Ahead Eagles.

Tegen de ploeg uit Deventer behaalde Roda afgelopen weekeinde in eigen huis verrassend drie punten en begon daarmee goed aan de tweede seizoenshelft.

Andere opstelling
Beide ploegen staan momenteel hoog in de Keuken Kampioen Divisie, maar Molenaar vindt dat Sparta individueel meer kwaliteiten heeft. De kans is dan ook groot dat de coach kiest voor een andere opstelling en met vijf verdedigers speelt in plaats van met vier.

Topscorer
Een van de redenen om dat te doen is Lars Veldwijk. De Spartaan is met 17 doelpunten topscorer van de eerste divisie, hij heeft er één meer dan Mario Engels.

"Veldwijk kan als een duveltje uit een doosje beslissend zijn: dat is zijn kwaliteit. Hij kan een team ook beter laten voetballen. Er is ons alles aan gelegen om Veldwijk te bespelen", zegt de Roda-coach. "Maar we doen Sparta tekort als we het alleen maar op zijn naam zetten. Er zijn nog meer spelers die de nodige weerstand moeten verwachten."

Laatste minuut
Sparta acteert dit seizoen, net als Roda overigens, grillig. "Sparta is nog geen machine in de zin van hoe ze de boel op orde hebben. Er zijn genoeg wedstrijden waarin ze in de laatste minuut iets rechtgetrokken hebben, maar wij weten dat we aan de bak moeten", aldus Molenaar.

Aangehaakt
Roda kan geen beroep doen op Jannes Vansteenkiste, Richard Jensen, Tom Muyters en Gyliano van Velzen. Chance Simakala is wel weer aangehaakt bij de groep, maar nog niet fit genoeg om een hele wedstrijd te spelen. Hij start zo goed als zeker op de bank.

De wedstrijd tussen Sparta en Roda JC is vrijdagavond vanaf 20:00 uur live te volgen op L1 Radio.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen