Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda-coach Molenaar: 'Sparta is nog geen machine'

Geplaatst opvrijdag 18 januari 2019 - 6:00

Roda JC-trainer Robert Molenaar hoopt dat zijn ploeg ook tegen Sparta punten haalt, maar schat de Rotterdammers toch hoger in dan Go Ahead Eagles.

Tegen de ploeg uit Deventer behaalde Roda afgelopen weekeinde in eigen huis verrassend drie punten en begon daarmee goed aan de tweede seizoenshelft.

Andere opstelling
Beide ploegen staan momenteel hoog in de Keuken Kampioen Divisie, maar Molenaar vindt dat Sparta individueel meer kwaliteiten heeft. De kans is dan ook groot dat de coach kiest voor een andere opstelling en met vijf verdedigers speelt in plaats van met vier.

Topscorer
Een van de redenen om dat te doen is Lars Veldwijk. De Spartaan is met 17 doelpunten topscorer van de eerste divisie, hij heeft er één meer dan Mario Engels.

"Veldwijk kan als een duveltje uit een doosje beslissend zijn: dat is zijn kwaliteit. Hij kan een team ook beter laten voetballen. Er is ons alles aan gelegen om Veldwijk te bespelen", zegt de Roda-coach. "Maar we doen Sparta tekort als we het alleen maar op zijn naam zetten. Er zijn nog meer spelers die de nodige weerstand moeten verwachten."

Laatste minuut
Sparta acteert dit seizoen, net als Roda overigens, grillig. "Sparta is nog geen machine in de zin van hoe ze de boel op orde hebben. Er zijn genoeg wedstrijden waarin ze in de laatste minuut iets rechtgetrokken hebben, maar wij weten dat we aan de bak moeten", aldus Molenaar.

Aangehaakt
Roda kan geen beroep doen op Jannes Vansteenkiste, Richard Jensen, Tom Muyters en Gyliano van Velzen. Chance Simakala is wel weer aangehaakt bij de groep, maar nog niet fit genoeg om een hele wedstrijd te spelen. Hij start zo goed als zeker op de bank.

De wedstrijd tussen Sparta en Roda JC is vrijdagavond vanaf 20:00 uur live te volgen op L1 Radio.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen