Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Roda-coach Molenaar: 'Sparta is nog geen machine'

Geplaatst opvrijdag 18 januari 2019 - 6:00

Roda JC-trainer Robert Molenaar hoopt dat zijn ploeg ook tegen Sparta punten haalt, maar schat de Rotterdammers toch hoger in dan Go Ahead Eagles.

Tegen de ploeg uit Deventer behaalde Roda afgelopen weekeinde in eigen huis verrassend drie punten en begon daarmee goed aan de tweede seizoenshelft.

Andere opstelling
Beide ploegen staan momenteel hoog in de Keuken Kampioen Divisie, maar Molenaar vindt dat Sparta individueel meer kwaliteiten heeft. De kans is dan ook groot dat de coach kiest voor een andere opstelling en met vijf verdedigers speelt in plaats van met vier.

Topscorer
Een van de redenen om dat te doen is Lars Veldwijk. De Spartaan is met 17 doelpunten topscorer van de eerste divisie, hij heeft er één meer dan Mario Engels.

"Veldwijk kan als een duveltje uit een doosje beslissend zijn: dat is zijn kwaliteit. Hij kan een team ook beter laten voetballen. Er is ons alles aan gelegen om Veldwijk te bespelen", zegt de Roda-coach. "Maar we doen Sparta tekort als we het alleen maar op zijn naam zetten. Er zijn nog meer spelers die de nodige weerstand moeten verwachten."

Laatste minuut
Sparta acteert dit seizoen, net als Roda overigens, grillig. "Sparta is nog geen machine in de zin van hoe ze de boel op orde hebben. Er zijn genoeg wedstrijden waarin ze in de laatste minuut iets rechtgetrokken hebben, maar wij weten dat we aan de bak moeten", aldus Molenaar.

Aangehaakt
Roda kan geen beroep doen op Jannes Vansteenkiste, Richard Jensen, Tom Muyters en Gyliano van Velzen. Chance Simakala is wel weer aangehaakt bij de groep, maar nog niet fit genoeg om een hele wedstrijd te spelen. Hij start zo goed als zeker op de bank.

De wedstrijd tussen Sparta en Roda JC is vrijdagavond vanaf 20:00 uur live te volgen op L1 Radio.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen