Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda bekert verder na eenvoudige overwinning

Geplaatst opwoensdag 20 september 2017 - 18:50

Roda JC heeft eenvoudig de volgende ronde van de KNVB beker bereikt. De Kerkraadse club was woensdag veel te sterk voor VV Capelle.

Op Sportpark 't Slot werd de derdedivisionist met 0-5 verslagen.

Eerste helft
Het in de competitie moeizaam scorende Roda stond al na zes minuten op voorsprong. De Duitse aanvaller Dani Schahin wist de keeper te verschalken. In de 13e minuut werd de marge vergroot. Cultheld Nathan Rutjes was trefzeker voor de Kerkradenaren. Mario Engels scoorde in de 40e minuut de 0-3 voor Roda.

Wissels
In de tweede helft voerde trainer Robert Molenaar wat wissels door in zijn team. Zo viel Mitchel Paulissen in voor Simon Gustafson en werd Mohamed el Makrini afgelost door Mönchengladbach-huurling Tsiy Ndenge.

Jurjus
Met nog vijftien minuten speeltijd werd doelpuntenmaker Schahin naar de kant gehaald. Célestin Djim mocht nog even opdraven. Niet veel later werd ook gecontroleerd of Hidde Jurjus, die tot nog toe weinig te doen had gehad, bij de les was. De goalie moest twee keer ingrijpen.

Teenlengte
In de 78e minuut kreeg Djim de kans om de 0-4 binnen te tikken. De wissel kwam een teenlengte tekort. Niet veel later was het wel raak. In de 84e minuut schoot Djim de 0-4 wel tegen de touwen. Even later maakte hij ook de 0-5.

Eretreffer
Cappele ging op jacht naar een eretreffer. Maar Jurjus wist deze in de 88e minuut nog te voorkomen.

Competitie
Roda JC hoopt zaterdag in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo op het eerste succesje in de eredivisie.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen