Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda bekert verder na eenvoudige overwinning

Geplaatst opwoensdag 20 september 2017 - 18:50

Roda JC heeft eenvoudig de volgende ronde van de KNVB beker bereikt. De Kerkraadse club was woensdag veel te sterk voor VV Capelle.

Op Sportpark 't Slot werd de derdedivisionist met 0-5 verslagen.

Eerste helft
Het in de competitie moeizaam scorende Roda stond al na zes minuten op voorsprong. De Duitse aanvaller Dani Schahin wist de keeper te verschalken. In de 13e minuut werd de marge vergroot. Cultheld Nathan Rutjes was trefzeker voor de Kerkradenaren. Mario Engels scoorde in de 40e minuut de 0-3 voor Roda.

Wissels
In de tweede helft voerde trainer Robert Molenaar wat wissels door in zijn team. Zo viel Mitchel Paulissen in voor Simon Gustafson en werd Mohamed el Makrini afgelost door Mönchengladbach-huurling Tsiy Ndenge.

Jurjus
Met nog vijftien minuten speeltijd werd doelpuntenmaker Schahin naar de kant gehaald. Célestin Djim mocht nog even opdraven. Niet veel later werd ook gecontroleerd of Hidde Jurjus, die tot nog toe weinig te doen had gehad, bij de les was. De goalie moest twee keer ingrijpen.

Teenlengte
In de 78e minuut kreeg Djim de kans om de 0-4 binnen te tikken. De wissel kwam een teenlengte tekort. Niet veel later was het wel raak. In de 84e minuut schoot Djim de 0-4 wel tegen de touwen. Even later maakte hij ook de 0-5.

Eretreffer
Cappele ging op jacht naar een eretreffer. Maar Jurjus wist deze in de 88e minuut nog te voorkomen.

Competitie
Roda JC hoopt zaterdag in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo op het eerste succesje in de eredivisie.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen