Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda al 270 minuten zonder tegentreffer in eigen stadion

Geplaatst opvrijdag 15 oktober 2021 - 7:01

In het eigen Parkstad Limburg Stadion hoefde Roda JC de afgelopen drie wedstrijden geen enkele tegengoal te slikken. De Kerkradenaren hopen vrijdag (20:00 uur) die serie door te trekken tegen Jong PSV.

De thuisduels tegen NAC (0-0), TOP Oss (2-0) en FC Eindhoven (2-0) leverden Roda zeven punten én 270 minuten zonder tegengoal op. En ook tegen de volgende Brabantse opponent gaat het team van Jurgen Streppel als favoriet de wedstrijd in, temeer omdat Jong PSV met tien treffers de op één na minste scorende ploeg van de Keuken Kampioen Divisie (KKD) is.

Tien tegen vijftien
Roda JC staat tiende op de Keuken Kampioen Divisie-ranglijst met 14 punten, Jong PSV is met vier punten minder de nummer vijftien. Daar moet aan toegevoegd worden dat Roda een wedstrijd minder speelde dan de meeste andere ploegen in de competitie, aangezien de geel-zwarten geen KKD-duel speelden in de afgelopen interlandweek.

Interlandweek
De formatie van Streppel begint dan ook fris aan deze speelronde. Benjamin Bouchouari heeft wel een week bij Marokko Onder 23 achter de rug. Logischerwijs speelden ook de nodige spelers van Jong PSV in de afgelopen dagen voor vertegenwoordigende elftallen. Overigens komt Roda, naast vrijdag, ook aanstaande maandag in actie, dan op bezoek bij Jong FC Utrecht.

5-1
Maar eerst wacht dus de confrontatie met Jong PSV. Het wordt de achtste ontmoeting met de PSV-beloften. Van de vorige zeven wedstrijden eindigden er liefst vijf in een gelijkspel. De enige Roda-overwinning op Jong PSV was het meest recente onderlinge duel: op 5 februari van dit jaar boekte Roda een eclatante 5-1 zege in het Parkstad Limburg Stadion. Patrick Pflücke scoorde twee keer, Stefano Marzo leverde twee assists.

Beide ploegen willen de bal
Hamvraag zou wel eens kunnen zijn wie het balbezit gaat opeisen. Alleen Jong Ajax en FC Emmen hebben gemiddeld meer balbezit in eigen stadion dan Roda (59,8 procent), terwijl Jong PSV opvallend vaak de bal heeft in uitwedstrijden: gemiddeld 56,9 procent, op Jong Ajax (62,1 procent) na het meest van alle KKD-teams.

Live
De wedstrijd Roda JC Kerkrade - Jong PSV is vrijdag vanaf 20:00 uur live te volgen via L1 Radio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen