Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda-aanwinst Jordy Buijs: De 15e plek is heilig

Geplaatst opdinsdag 5 januari 2016 - 6:12

Jordy Buijs hoopt bij Roda JC eindelijk weer zijn oude niveau te gaan halen. De verdediger raakte eind 2014 geblesseerd en was bijna een jaar uit de roulatie.

Na die blessure belandde hij bij sc Heerenveen op het tweede plan. Zijn voormalig coach Darije Kalezic haalde hem naar Kerkrade.

Wennen aan groep
Maandag trainde hij voor het eerst mee tijdens het trainingskamp van Roda in het Portugese Vale do Lobo. Tot nu toe bevalt het goed. "De groep moet een beetje aan mij wennen en ik moet aan te groep wennen. Zo moeten we uiteindelijk tot iets moois gaan komen."

Jordy Buijs kan centraal achterin de rol overnemen van de vertrokken Gibril Sankoh. Ook zijn rugnummer heeft hij overgenomen van Sankoh, net als diens woning.

Roda in eredivisie houden
"Er is voor mij maar één doel: Roda in de eredivisie houden. Dat is prioriteit 1. Als we punten gaan pakken, dan ga ik vanzelf ook weer beter spelen. De vijftiende plek is heilig. Daarna kijken we wel weer verder."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Sankoh en Boakye weg bij Roda, Buijs komt
Trouwe fans reizen Roda JC achterna op trainingskamp
Jordy Buijs trekt naar Roemenië
Roda met drie nieuwelingen tegen AZ
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen