Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda 1962 en Roda JC verenigen de krachten

Geplaatst opvrijdag 13 november 2020 - 17:30

Via de nieuw opgerichte vereniging Roda 1962 kan vanaf vrijdag elke supporter van Roda JC meebeslissen bij onder meer een wijziging van de clubnaam, de clubkleuren en de speelstad.

Daarmee krijgen de fans een belangrijke rol vanuit een ledenvereniging om hun favoriete club sterker en gezonder te maken. Om dat te bewerkstelligen heeft Roda 1962 afspraken gemaakt met de Phoenix Groep, de Stichting Roda en de Directie en Raad van Commissarissen van Roda JC.

Uniek
"Als Roda 1962 krijgen we nu een voor Nederland unieke positie in de structuur van een betaald voetbalorganisatie", zegt Stefan Kapell, voorzitter van het oprichtingsbestuur van Roda 1962. "We zijn een onafhankelijke vereniging die een doorslaggevende rol kan spelen bij besluiten over het erfgoed van onze club. Mocht er serieus nagedacht worden over het wijzigen van de naam Roda JC of de clubkleuren geel en zwart, dan moeten wij daar als vereniging met onze leden goedkeuring aan verlenen", legt hij uit.

Het is niet de bedoeling dat de vereniging de bestaande supportersverenigingen gaat vervangen. "Samen zorgen we ervoor dat Roda JC in 2062 100 jaar oud wordt", voegt Kapell toe.

Duizend
Alle contributie komt ten goede aan een doel binnen Roda JC, dat jaarlijks door de leden wordt aangewezen. Daarnaast ziet het goedkeuringsrecht op de inrichting van de jeugdopleiding. Het goedkeuringsrecht geldt alleen dan wanneer Roda 1962 over tenminste 1.000 leden beschikt.

Martijn Wismans, directeur van Roda JC Kerkrade spreekt zijn steun uit voor het initiatief. "Wij zijn erg blij met dit initiatief, waardoor de identiteit van de club nog beter verankerd is in de geleding waar het thuishoort: bij de supporters", aldus Wismans. "Wij streven naar een frequente en constructieve dialoog met Roda 1962."

Kosten
De financiële positie van de club versterkt Roda 1962 door samen met alle leden een jaarlijks bedrag bij elkaar te leggen. De lidmaatschapsbijdrage is 62 euro voor volwassenen en 19,62 euro voor jongeren (tot 18 jaar). Elk lidmaatschap staat gelijk aan één stem. Alle Roda JC supporters kunnen zich vanaf vandaag aanmelden via de website van Roda 1962.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen