Overslaan en naar de inhoud gaan

ROC-studenten zijn treinstoringen spuugzat

Geplaatst opvrijdag 11 januari 2019 - 14:00

Studenten van het ROC Nijmegen hebben inmiddels 2900 handtekeningen opgehaald tegen de vele storingen die treinen oplopen op de Maaslijn tussen Boxmeer en Nijmegen.

"Met de handtekeningenactie willen we aantonen hoeveel mensen het niet eens zijn met hoe de situatie er nu voor staat", dat zegt de 16-jarige student Nard Verbong uit Venray in gesprek met L1.

Respons ophalen
De Maaslijn is voor veel Limburgse studenten onderdeel van hun reistraject naar school. "Vanaf begin dit jaar zijn er heel veel storingen geweest. Er worden dan vervolgens te kleine treinen ingezet en te weinig bussen. Als gevolg van het probleem komen studenten vaak te laat of komen niet eens op school."

Schoolcijfers
De 16-jarige Venraynaar laat weten dat zijn schoolcijfers nog niet ten koste is gegaan van de kwestie. "We missen wel belangrijke informatie en moeten dan respons ophalen bij klasgenoten die wel aanwezig waren bij de lessen."

Fixhetov.nl
Behalve een flyer met daarop de tekst ‘Wij zijn hier klaar mee!’ hebben de studenten ook een website gelanceerd, fixhetov.nl.

"We zijn dinsdag begonnen met het inzamelen van handtekeningen." Dit gebeurde op de stations Nijmegen, Nijmegen-Heyendaal en in de treinen.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen