Overslaan en naar de inhoud gaan

Robots krijgen eigen plekje in Roermond

Geplaatst opdonderdag 28 september 2017 - 16:58

Limburg krijgt een Fieldlab Robotica. In dit centrum gaan bedrijven, die actief zijn met robots, en onderwijsinstellingen samenwerken. Ook kunnen klanten hier demonstraties krijgen.

Het centrum wordt gevestigd in Roermond.

Ontwikkeling
Initiatiefnemer Michael Vermeer van Robomotive in Roermond denkt dat de samenwerking de ontwikkeling van robots een extra impuls kan geven. "We willen de fabriek van de toekomst laten zien. Welke robots zijn er nu. En wat brengt de toekomst."

Demonstreren
Aangesloten bedrijven kunnen in het Fieldlab Robotica hun innovaties demonstreren voor klanten. "We werken bijvoorbeeld aan AGVE, dat zijn zelfrijdende robots. Die proberen we verder door te ontwikkelen."

Project
Op dit moment zijn 4 MKB bedrijven, Fontys Hogeschool en Universiteit Maastricht bij het project aangesloten. Ook hebben verschillende andere bedrijven interesse getoond om mee te doen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen