Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Robots krijgen eigen plekje in Roermond

Geplaatst opdonderdag 28 september 2017 - 16:58

Limburg krijgt een Fieldlab Robotica. In dit centrum gaan bedrijven, die actief zijn met robots, en onderwijsinstellingen samenwerken. Ook kunnen klanten hier demonstraties krijgen.

Het centrum wordt gevestigd in Roermond.

Ontwikkeling
Initiatiefnemer Michael Vermeer van Robomotive in Roermond denkt dat de samenwerking de ontwikkeling van robots een extra impuls kan geven. "We willen de fabriek van de toekomst laten zien. Welke robots zijn er nu. En wat brengt de toekomst."

Demonstreren
Aangesloten bedrijven kunnen in het Fieldlab Robotica hun innovaties demonstreren voor klanten. "We werken bijvoorbeeld aan AGVE, dat zijn zelfrijdende robots. Die proberen we verder door te ontwikkelen."

Project
Op dit moment zijn 4 MKB bedrijven, Fontys Hogeschool en Universiteit Maastricht bij het project aangesloten. Ook hebben verschillende andere bedrijven interesse getoond om mee te doen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen