Overslaan en naar de inhoud gaan

Robots geven voetbaldemonstratie in Maastricht

Geplaatst opzondag 5 maart 2017 - 14:35

In de Bonbonnière in Maastricht werd zondagmiddag een voetbalwedstrijd gespeeld tussen mens en robot.

Het zijn de Messi's en Ronaldo's van de toekomst: robot-voetballers. Schieten kunnen ze als de besten, keepen ook, alleen het juichen na een doelpunt dat zit er niet in.

Microchirurgie
De demonstratie van het robotteam maakte deel uit van het internationale congres over robot-microchirurgie. Dat is opereren met behulp van een robot, maar dan op de kleinste vaten. Vooral de Amerikaanse chirurgen waren onder de indruk van de voetbalrobots. "It's amazing", was de veelgehoorde kreet.

Robotvoetbal
Het
robotteam is afkomstig van de TU uit Eindhoven en werd vorig jaar wereldkampioen door het team van China in de finale te verslaan. Robotvoetbal wordt gespeeld in teams van vijf. De robots worden tijdens de wedstrijd niet door mensen aangestuurd maar handelen geheel uit zichzelf. Ze zijn vantevoren geprogrammeerd. In de Bonbonnière mochten de medici plaatsnemen in de goal en nam de robot de penalty. Er waren maar weinig deelnemers die de bal konden tegenhouden.

Foto: L1

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bonbonnière Maastricht
Maastricht: Heineken gebonden aan Bonbonnière-afspraak
Sleuteloverdracht Maastricht verplaatst naar nieuwe locatie
Hugo de Hotelrobot: "Hier. Is. Uw. Sleu. Tel."
'Opereren met robots gaat grote vlucht nemen'
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen