Overslaan en naar de inhoud gaan

Robot Pepper in zorgcentrum: 'Eindelijk leven in brouwerij'

Geplaatst opdonderdag 11 april 2019 - 18:00

Woonzorgcentrum De Mins in Maastricht krijgt een zorgrobot.

Pepper, zoals de robot heet, gaat mensen ontvangen bij de deur en ouderen vermaken.

Nieuwe medewerker
Donderdagochtend is de nieuwe medewerker voorgesteld aan de bewoners. Voor sommigen even wennen, maar de meesten zijn enthousiast. "Hartstikke leuk zo'n robot. Eindelijk wat leven in de brouwerij."

Aangestuurd
Pepper wordt momenteel nog door een medewerker aangestuurd, maar dat moet in de toekomst veranderen. De robot kan gezichten en emoties herkennen. De bedoeling is dat Pepper bij de ingang bewoners verwelkomt en met ze in gesprek gaat tijdens het eten.

Personeelstekort
De zorg, dat momenteel een flink personeelstekort kent, kan wel wat extra handen gebruiken. Toch is volgens teamleider Arjan Biesmans deze robot daar niet de oplossing voor. "De mensen van vlees en bloed worden hiermee nooit vervangen. Robots kunnen wel ondersteunen in de processen, maar voor het contact met bewoners blijf je verplegers nodig hebben."

Taken overnemen
Pepper kost zo'n 30.000 euro. Geld waar een verpleger ook een jaar lang betaald van kan worden."Pepper kan bepaalde taken overnemen, kan ondersteunen of kan met bewoners praten als er geen personeel beschikbaar is. Hiermee nemen we druk weg van het personeel", aldus Angelique Lahaut, manager verpleegzorg bij Envida.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen