Overslaan en naar de inhoud gaan

Robot-app helpt patiënten met hartfalen

Geplaatst opvrijdag 21 oktober 2016 - 16:23

Een app die zelf weet in te schatten wat een patiënt met hartfalen voor zijn gezondheid moet doen. Die wil Maastricht UMC+ volgend jaar onder haar patiënten met chronisch hartfalen gaan gebruiken.

De app wordt momenteel bij een groep van dertig patiënten getest.

Molly
De patiënten praten nu via hun smartphone of tablet met een digitale robot, Molly genaamd. Deze animatie-verpleegkundige helpt hen elke dag met het controleren van hun gewicht en bloeddruk en geeft op basis daarvan een persoonlijk advies dat varieert van voedselaanbevelingen tot contact opnemen met het ziekenhuis.

Het ziekenhuis krijgt alle gegevens van de patiënten ook doorgestuurd en krijgt in het geval van een zorgelijke situatie een alarmmelding binnen.

Inzicht
De app moet ervoor zorgen dat het aantal ziekenhuisopnames voor deze groep patiënten gaat verminderen. Dat kan omdat patiënten via de app veel meer inzicht krijgen in hun ziekte en wat ze kunnen doen om symptomen en klachten te verminderen.

Lees zaterdag meer in De Limburger.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Wagen van de zaak én 130.000 euro voor taxi, rechtmatig?'
Maastricht UMC+ verwacht 20.000 vrouwen voor NIP-test
Collectieve medicijninkoop ziekenhuis Maastricht
Ziekenhuizen in Euregio gaan samenwerken bij kankerzorg
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen