Chirurg, dokter, operatie

Testen met Maastrichtse robot voor micro-operatie succesvol

Dankzij een nieuwe robot, die onder meer door chirurgen van het Maastricht UMC+ is ontwikkeld, kunnen artsen makkelijker supermicrochirurgische operaties uitvoeren.

Ondertekening contract DaVinci robot 1
Sneller herstel na operatie in nieuw prostaatkankercentrum

Vijf ziekenhuizen in Limburg en Zuid-Oost Brabant hebben de handen ineen geslagen voor een betere zorg voor patiënten met prostaatkanker. Hierdoor wordt onder andere de opnameduur korter en moet het herstel sneller gaan.

Robot Pepper in zorgcentrum: 'Eindelijk leven in brouwerij'

Woonzorgcentrum De Mins in Maastricht krijgt een zorgrobot.

Venray maakt kennis met onderwijsrobot

Het Raayland College in Venray heeft sinds een paar weken een eigen onderwijsrobot. Woensdag werd robot 'Nao' gepresenteerd tijdens de open dag.

Krapte arbeidsmarkt neemt toe: Tijd voor de robot?

In de auto-industrie, de logistiek en de metaalsector is de robot niet meer weg te denken. En ook in de agrarische sector neemt het aantal fors toe. Maar is deze ontwikkeling noodzakelijk om het personeelstekort op te lossen. Of is het een bedreiging voor de werkgelegenheid in de toekomst?

Titulaer-robots tentoongesteld in Utrechts museum

Het Utrechtse Museum Speelklok stelt vanaf eind deze maand robots tentoon. Het zijn er 250 en ze zijn van de in 2017 overleden sterrenkundige en tv-presentator Chriet Titulaer.

Robot doet eerste micro-operatie in Maastricht

In Maastricht is voor het eerst een micro-operatie met een robot uitgevoerd bij een patiënte die na borstkanker last had van lymfe-oedeem.

Robots geven voetbaldemonstratie in Maastricht

In de Bonbonnière in Maastricht werd zondagmiddag een voetbalwedstrijd gespeeld tussen mens en robot.

'Opereren met robots gaat grote vlucht nemen'

Volgens plastisch chirurg Tom van Mulken van het Maastricht UMC+ zullen artsen tijdens operaties steeds meer gebruik gaan maken van robotgestuurde chirurgie.

Kerkraads bedrijf investeert miljoenen in robots

Boston Scientific gaat robots inzetten om orders bij elkaar te zoeken. Het bedrijf uit Kerkrade heeft 6 miljoen uitgegeven voor het nieuwe systeem.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten