Overslaan en naar de inhoud gaan

Robin van Persie zegt voetbal vaarwel in Sittard

Geplaatst opvrijdag 19 april 2019 - 12:36

Robin van Persie zal zijn laatste wedstrijd als profvoetballer waarschijnlijk spelen in Sittard.

Nu de KNVB besloten heeft een speelronde in de Eredivisie uit te stellen vanwege de Champions League-verplichtingen van Ajax, neemt Fortuna het in de laatste wedstrijd thuis op tegen Feyenoord en niet zoals eigenlijk gepland tegen FC Groningen.

Afscheid
Bij Feyenoord neemt Van Persie aan het einde van het seizoen afscheid als profvoetballer. Mits de topscorer aller tijden van Oranje wordt opgesteld en tussendoor niet geblesseerd raakt, neemt de aanvaller dus op Limburgse bodem afscheid van zijn glansrijke carrière. Van Persie speelde in zijn loopbaan 102 interlands en scoorde daarin vijftig keer. Voor Feyenoord, Arsenal, Manchester United en Fenerbahçe kwam de spits tot ruim vierhonderd duels, waarin hij 199 keer het net wist te vinden.

15 mei
Aanvankelijk zou Feyenoord op 12 mei de laatste competitiewedstrijd in de eigen Kuip spelen, maar door de verplaatsing van een speelronde, wordt het einde van de competitie nu uitgesteld naar 15 mei. Behalve Van Persie neemt ook trainer Giovanni van Bronkhorst die dag afscheid van Feyenoord.

VVV-Venlo neemt het in de laatste speelronde in De Koel op tegen Vitesse.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen