Overslaan en naar de inhoud gaan

Robin Frijns verspeelt toppositie in ePrix Mexico na tik

Geplaatst opzondag 16 februari 2020 - 18:31

Robin Frijns is in de Mexico City-ePrix als twaalfde gefinisht, maar werd na afloop van de race in de Mexicaanse hoofdstad gediskwalificeerd.

De Maastrichtenaar, die voor Envision Virgin Racing rijdt, was vanaf de derde startrij aan de vierde race voor het wereldkampioenschap in de Formule E begonnen. Hij lag twintig minuten voor het einde van de race op de vierde plaats toen de remmen van Nyck de Vries blokkeerden en de Mercedes-coureur Frijns aantikte. De Vries was eerder ook al bij een incident met Porsche coureur André Lotterer en moest opgeven.

Teruggezakt naar twaalfde plaats
Frijns zakte na de touché van De Vries terug naar de twaalfde plaats en was in de slotfase nog bij een incident met James Calado betrokken.

Gediskwalificeerd
De 28-jarige Maastrichtenaar werd later gediskwalificeerd, omdat hij in de zogenoemde race-modus meer vermogen had gebruikt dan de toegestane 200 kilowatt.

Zege voor Evans
De ePrix van Mexico City werd gewonnen door Mitch Evans uit Nieuw Zeeland. De Jaguar-coureur gaat na deze zege aan kop in de strijd om het wereldkampioenschap in de Formule E. Robin Frijns staat daarin vijftiende.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen