Overslaan en naar de inhoud gaan

Robin Frijns tweede in DTM-race op Lausitzring

Geplaatst opzaterdag 24 augustus 2019 - 19:04

Robin Frijns is in de eerste race van het DTM-weekend op de Lausitzring als tweede geëindigd. De Maastrichtenaar moest op het circuit in de Duitse deelstaat Brandenburg de Zwitser Nico Mueller voor laten gaan.

Het was de vierde podiumplek voor Frijns in de strijd om kampioenschap bij de Deutsche Tourenwagen Masters.

Plaats verloren
Frijns had zich met zijn Audi RS 5 DTM als vierde voor de race in Lausitz gekwalificeerd en verloor direct een plaats, omdat hij achter de slecht gestarte Jamie Green stond en BMW-rijder Marco Wittmann als een komeet uit de startblokken geschoten was.

Frijns als buffer
Nadat de van pole position vertrokken René Rast uitgevallen was, kwam Audi-coureur Mueller aan de leiding. Na de verplichte pitstop lag Frijns tweede en fungeerde hij als buffer tussen Mueller en Wittmann. De Maastrichtenaar speelde een belangrijke rol in het teamspel van Audi, dat de eerste race met drie podiumplaatsen afsloot.

Zondag komen de coureurs aan de start voor de tweede race van het DTM-weekend.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen