Overslaan en naar de inhoud gaan

Robin Frijns tweede in DTM-race op Lausitzring

Geplaatst opzaterdag 24 augustus 2019 - 19:04

Robin Frijns is in de eerste race van het DTM-weekend op de Lausitzring als tweede geëindigd. De Maastrichtenaar moest op het circuit in de Duitse deelstaat Brandenburg de Zwitser Nico Mueller voor laten gaan.

Het was de vierde podiumplek voor Frijns in de strijd om kampioenschap bij de Deutsche Tourenwagen Masters.

Plaats verloren
Frijns had zich met zijn Audi RS 5 DTM als vierde voor de race in Lausitz gekwalificeerd en verloor direct een plaats, omdat hij achter de slecht gestarte Jamie Green stond en BMW-rijder Marco Wittmann als een komeet uit de startblokken geschoten was.

Frijns als buffer
Nadat de van pole position vertrokken René Rast uitgevallen was, kwam Audi-coureur Mueller aan de leiding. Na de verplichte pitstop lag Frijns tweede en fungeerde hij als buffer tussen Mueller en Wittmann. De Maastrichtenaar speelde een belangrijke rol in het teamspel van Audi, dat de eerste race met drie podiumplaatsen afsloot.

Zondag komen de coureurs aan de start voor de tweede race van het DTM-weekend.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen