Overslaan en naar de inhoud gaan

Robin Frijns tweede in DTM-race op Lausitzring

Geplaatst opzaterdag 24 augustus 2019 - 19:04

Robin Frijns is in de eerste race van het DTM-weekend op de Lausitzring als tweede geëindigd. De Maastrichtenaar moest op het circuit in de Duitse deelstaat Brandenburg de Zwitser Nico Mueller voor laten gaan.

Het was de vierde podiumplek voor Frijns in de strijd om kampioenschap bij de Deutsche Tourenwagen Masters.

Plaats verloren
Frijns had zich met zijn Audi RS 5 DTM als vierde voor de race in Lausitz gekwalificeerd en verloor direct een plaats, omdat hij achter de slecht gestarte Jamie Green stond en BMW-rijder Marco Wittmann als een komeet uit de startblokken geschoten was.

Frijns als buffer
Nadat de van pole position vertrokken René Rast uitgevallen was, kwam Audi-coureur Mueller aan de leiding. Na de verplichte pitstop lag Frijns tweede en fungeerde hij als buffer tussen Mueller en Wittmann. De Maastrichtenaar speelde een belangrijke rol in het teamspel van Audi, dat de eerste race met drie podiumplaatsen afsloot.

Zondag komen de coureurs aan de start voor de tweede race van het DTM-weekend.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen