Overslaan en naar de inhoud gaan

Robin Frijns strandt na crash in China

Geplaatst opzaterdag 23 maart 2019 - 19:49

Titelverdediger Jean-Eric Vergne heeft zijn eerste overwinning van het seizoen binnen.

Op het stratencircuit van het Chinese Sanya werd het voor Robin Frijns een race om snel te vergeten.

Aanrijding
In de eerste helft reed de Maastrichtse coureur aanvallend en maakte tal van plaatsen goed, maar in de voorlaatste ronde werd hij hard geraakt door Sébastien Buemi. Een aanrijding met Di Grassi kon niet worden voorkomen. Een vrijwel zekere zevende plaats ging zo aan Frijns voorbij.

Inhaalrace
In de zesde ronde passeerde Frijns Mortara en nam de negende plaats over. Een ronde later is Jerôme D'Ambrosio aan de beurt, waarmee Frijns al achtste is. In de 15de ronde haalt Frijns Lucas Di Grassi in, waarmee hij de zevende plaats verovert. Halverwege leidde Rowland nog voor Vergne, Félix da Costa, Abt, Sims, Lotterer en Frijns.

Rode vlag
Net als in Hongkong en Mexico moest ook in Sanya de race weer met de rode vlag worden onderbroken, omdat het te lang duurde om de gecrashte auto van BMW-rijder Alexander Sims te verwijderen. Bij de herstart zijn er nog twaalf minuten te racen. Frijns verdedigt sterk tegen Di Grassi, maar de Braziliaan slaagt er toch in om de Maastrichtenaar te passeren. Daarmee is Di Grassi zesde.

Botsing
Nadat Buemi hard in de auto van Frijns reed, komen Frijns en Di Grassi in de voorlaatste ronde met elkaar in botsing, waarop de race voor beiden ten einde kwam.

Vergne won voor Rowland. Andretti-BMW-coureur António Félix da Costa kwam als derde over de eindstreep.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen