Overslaan en naar de inhoud gaan

Robin Frijns pakt tweede plaats in Formule E

Geplaatst opzaterdag 27 februari 2021 - 19:17

Robin Frijns is op het stratencircuit van Diriyah er net niet in geslaagd een E-prix te winnen.

De Maastrichtenaar vertrok tijdens de E-prix van Diriyah vanaf poleposition. Na een uitstekende start wist hij deze positie in het begin van de wedstrijd te behouden.

Samen met Bird de snelste
De Limburgse coureur van Envision Virgin Racing werd in de beginfase van de race veelvuldig onder druk gezet door Sam Bird. De Engelsman van Jaguar Racing bleef constant op zoek naar een foutje van Frijns. De rest van het deelnemersveld werd door de twee snelste coureurs al snel op achterstand gezet. Een moeilijk moment voor Frijns was toen hij verplicht over de attack-mode moest rijden. Daardoor krijgt de bolide voor korte tijd meer vermogen, maar moet er wel eerst van de ideale lijn worden afgeweken. Vanaf de muur kreeg hij van de teamleiding te horen dat hij als eerste voor de attack-mode moest kiezen. Het bleek een prima tactische keuze van de teambaas.

Mooie inhaalmanoeuvre
Frijns reed als eerste over de attack-mode. Bird nam direct de leiding van de Maastrichtenaar over, maar niet veel later zette Frijns de aanval in op Bird. Met iets meer vermogen wist hij zijn auto net voor de bocht naast de Jaguar-bolide te plaatsen. Omdat Frijns op dat moment de binnenbocht had kon hij de leiding in de wedstrijd weer overnemen. Door het meerder keren activeren van de attack-mode wisselden Frijns en Bird nog een aantal keren van de koppositie. Uiteindelijk was de ervaren Sam Bird die in leidende positie een klein gat naar de Maastrichtenaar wist te slaan.

Rode vlag
Op het moment dat Frijns zich opmaakte voor een slotoffensief was de wedstrijdleiding genoodzaakt om de rode vlag te zwaaien. Door meerdere crashes van andere deelnemers lagen er brokstukken op de baan die niet opgeruimd konden worden. De voormalige teamgenoot van Frijns, werd daardoor tot winnaar van de wedstrijd uitgeroepen.

Na twee E-prixs staat Frijns met 22 punten derde in de strijd om het wereldkampioenschap. De Nederlander Nyck de Vries is de leider in de stand. De Mercedescoureur heeft drie punten meer dan Frijns.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen