Overslaan en naar de inhoud gaan

Robin Frijns pakt allereerste DTM-zege in zijn carrière

Geplaatst opzaterdag 5 september 2020 - 15:12

Robin Frijns heeft zijn allereerste zege in de DTM te pakken. De Maastrichtenaar was de sterkste op het circuit van Assen.

Frijns startte vanaf plek twee op het Drentse circuit.

Verraderlijke omstandigheden
De omstandigheden in Assen waren lastig. Kort voor de race trokken nog flinke regenbuien over het circuit. Frijns kende een mindere start en zakte van plek twee naar plaats vier. In de tweede ronde stelde de Maastrichtenaar weer orde op zaken en reed terug naar plaats twee. Bij de bandenwissels reed Frijns als langste door van de voorste groep. Door de pitstops schoof het veld in elkaar voor de slotfase.

Leidende positie
Met nog acht minuten te gaan, zette Frijns de aanval in op de eerste positie, waar op dat moment Loic Duval reed. Hij kende een goede exit uit een langzame bocht en wist zijn slag te slaan in de volgende bocht: de Veenslag. Door de DRS en de 'push to push' ging de Maastrichtenaar aan Duval voorbij. In de ronden daarna bleef het spannend. Frijns wist uiteindelijk zijn voorsprong te behouden en als eerste over de streep te komen.

Eindelijk
Frijns was door het dolle heen toen hij de finishstreep passeerde: "Yes, eindelijk", riep hij over de boordradio. Frijns, die rijdt voor Audi Sport Team, is de eerste Nederlandse winnaar van een DTM-race sinds 2004, toen Christijan Albers won. Zondag is er opnieuw een DTM-race op het circuit van Assen.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen