Overslaan en naar de inhoud gaan

Robin Frijns kan wereldkampioen worden in Formule E

Geplaatst opdinsdag 3 december 2019 - 14:30

De Formule E wordt vanaf volgend seizoen opgewaardeerd en krijgt de status van een officieel wereldkampioenschap. De internationale autosportfederatie FIA heeft dat bepaald.

De raceklasse van de elektrische sportwagens, waarin Maastrichtenaar Robin Frijns rijdt, wordt daarmee de vijfde klasse met die status naast de Formule 1, het WK rally, het WK rallycross en het WK lange afstand. De nieuwe titel is in het seizoen 2020/2021 voor het eerst te winnen.

Seizoen zes
Het zesde seizoen is net begonnen in de Formule E. Frijns werd bij de seizoensopening twee weken geleden vijfde in Saudi-Arabië. De kalender telt veertien races op stratencircuits in grote steden als Mexico-Stad, Rome, Parijs, Seoul, Jakarta, Berlijn, New York en Londen. "Sinds we met dit avontuur zijn begonnen, is de Formule E ieder jaar sterker geworden en inmiddels bijzonder relevant voor de auto-industrie", aldus FIA-voorzitter Jean Todt.

Er zijn al tien autofabrikanten die een elektrische auto inzetten in het kampioenschap, waaronder Audi, BMW, Mahindra, Mercedes en Nissan.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen