Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Robin Frijns finisht vijfde op crashcircuit Macau

Geplaatst opzondag 18 november 2018 - 13:46

Robin Frijns is zaterdag als vijfde over de finish gekomen tijdens de FIA GT World Cup race in de straten van het Chinese Macau.

De coureur uit Maastricht startte de wedstrijd vanaf de zesde plek.

Grote crash
Evenals in de
kwalificatierace was Frijns de beste Audi-coureur. Vorig jaar wist de Maastrichtenaar nog een plekje hoger te eindigen. Die race ging de hele wereld over vanwege een grote crash waaraan Frijns net wist te ontkomen.

Lees ook: Frijns ontsnapt aan massale crash in China

Stilstand tegen gebouw
Exact een jaar later is er zondag wederom een grote crash gebeurd tijdens het raceweekend op Macau. Het Duitse racetalent Sophia Flörsch, die voor het Nederlandse team Van Amersfoort Racing rijdt, is bij de laatste wedstrijd van het Formule 3-seizoen met hoge snelheid van de baan gevlogen. De 17-jarige kwam achter de vangrails tegen een gebouw tot stilstand. Volgens de eerste berichten is het talent bij kennis en heeft zij een breuk in haar wervelkolom opgelopen.

Bij het ernstige ongeval raakten ook een andere coureur, twee fotografen en een steward gewond. Ook zij hadden medische hulp nodig, maar waren eveneens aanspreekbaar.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen