Overslaan en naar de inhoud gaan

Robin Frijns: blij met resultaten, minder blij met Berlijn

Geplaatst opvrijdag 13 mei 2022 - 18:59

Met zes van de zestien races op de teller staat de uit Maastricht afkomstige Robin Frijns er uitstekend voor in de Formule E.

De nummer vier in de strijd om de wereldtitel lijkt zich, samen met het trio Stoffel Vandoorne, Jean-Eric Vergne en Mitch Evans qua puntenaantal los te rukken van de concurrentie. Maar Frijns zelf tempert de verwachtingen rondom zijn titelkansen.

Video: L1

'Het kan niet slechter'
Dit weekend komt de coureur van Envision Racing tweemaal in actie in Berlijn, op het terrein van het voormalig vliegveld Tempelhof. Vorig seizoen zag hij daar door pech in de ontknoping zijn laatste hoop op de wereldtitel in rook opgaan. Dat moet dit jaar anders, vindt ook Frijns. "Ik hou meer van de echte stratencircuits, maar hopelijk gaat het dit jaar beter dan vorig jaar. Eigenlijk kan het ook niet slechter dan vorig jaar."

Pluspunt
De Limburger kan zich daarbij vastklampen aan het kwalificatieformat dat sinds dit seizoen in de Formule E geldt en vooral op een 1-tegen-1 knockoutsysteem gebaseerd is. De sterke kwalificatierijders, onder wie Frijns, komen in dat format bovendrijven. "Dat is een groot pluspunt en ik hoop dat we de vorm kunnen vasthouden, en zo altijd in de top acht kunnen starten en punten kunnen pakken."

Video: L1
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen