Corona bloedonderzoek (28 okt 2020)

Eerste deelnemers onderzoek antistoffen geprikt

De GGD is woensdag begonnen met een groot bloedonderzoek onder 10.000 Limburgers om te kijken of ze antistoffen van het coronavirus in hun bloed hebben.

Mest Mesthoop
'Aanpak mestverwerker America zaak van lange adem'

Gedeputeerde Robert Housmans (PVV) zegt zich er geregeld aan te ergeren dat het lang duurt voordat opgetreden kan worden tegen een bedrijf dat de milieuregels overtreedt.

Leger militairen Koninklijke Landmacht stock
Limburgse veteranen krijgen provinciale koepelorganisatie

Er komt een provinciale vereniging voor Limburgse veteranen. Op 1 januari 2021 gaat die koepelorganisatie van start. Limburg telt 10.000 tot 15.000 veteranen en 20 tot 25 organisaties van en voor de ex-militairen.

Tom Dumoulin Tour de Dumoulin stock (6 okt 2019)
Provincie geeft ton subsidie aan Tour de Dumoulin

De provincie geeft voor 2021 en 2022 in totaal 100.000 euro subsidie voor het wielerevenement Tour de Dumoulin.

Begroting
Burgers bepalen besteding begrotingsgeld Maastricht

In 2020 begint de gemeente Maastricht met een burgerbegroting. Burgers mogen dan zelfstandig bepalen hoe een deel van het gemeentegeld wordt besteed.

prostitutie loverboys tippelen stock
Manifest voor meer hulp aan slachtoffers loverboys

In het kader van de wereldwijde campagne 'Orange the World' zijn maandag op diverse plekken in Limburg gebouwen oranje verlicht. De VN-organisatie UN Women, die zich inzet voor gendergelijkheid en emancipatie van vrouwen, wil hiermee aandacht vragen voor geweld tegen vrouwen.

Robert Housmans PVV
PVV'er Housmans niet naar Tweede Kamer

PVV-gedeputeerde Robert Housmans vertrekt niet naar de Tweede Kamer.

Robert Housmans PVV
Gedeputeerde Housmans kan naar Tweede Kamer

PVV-gedeputeerde Robert Housmans kan het gouvernement verruilen voor de Tweede Kamer.

Chemelot
'Provincie moet veiligheid Chemelot verbeteren'

Het provinciebestuur moet met vliegende vaart aan de slag met het verbeteren van de veiligheid op chemisch bedrijventerrein Chemelot in Sittard-Geleen.

Honden huisdieren labradors
Kater voor Dierenvoedselbank: geen subsidie provincie

De Dierenvoedselbank Limburg hoeft voorlopig niet te rekenen op subsidie van de provincie.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten