Overslaan en naar de inhoud gaan

Robert Gesink staat AGR-shirt af in strijd tegen kanker

Geplaatst opwoensdag 14 april 2021 - 12:47

De uit Ransdaal afkomstige Björn Mom heeft ervoor gezorgd dat wielrenner Robert Gesink zijn Amstel Gold Race-wedstrijdshirt laat veilen voor het goede doel.

Via de app Strava vroeg Mom aan Jumbo Visma-renner Gesink 'of hij al plannen had met het wedstrijdshirt na de Amstel'. De wielrenner bleek vervolgens snel genegen zijn outfit te laten veilen in de strijd tegen kanker.

Bloedkanker
"Ik zou het dolgraag willen veilen voor baanbrekend onderzoek in het Maastricht UMC+", lichtte Mom toe. "Ik heb zelf al vijf jaar bloedkanker. Dankzij onder andere dit soort onderzoek fiets ik nog iedere dag." De reactie van Gesink liet niet lang op zich wachten. "Prima! Goed doel! Kom maar langs. Heel veel beterschap!", aldus de routinier.

'Schitterend'
Mom is dolenthousiast over de betrokkenheid van Gesink, zo vertelt hij aan Wielerflits. "Ik ben helemaal verrast met alle aandacht die mijn spontane vraag aan Gesink brengt. Al jaren volg ik hem en heb enorm veel bewondering voor zijn doorzettingsvermogen, want hij heeft in zijn loopbaan ook al de nodige tegenslagen gekend. Dat hij meteen reageerde op mijn vraag, vind ik schitterend."

Crowdfunding
Met die 'aandacht' doelt Mom ook op het feit dat zijn crowdfundingsactie een vlucht heeft genomen sinds de reactie van Gesink. Veel fietsers begonnen immers geld te doneren: er staat nu bijna 6000 euro op de teller voor onderzoek naar de Killer Kankercel.

Baanbrekend
"Iedere dag dank ik de jaren dat er al onderzoek naar kanker wordt gedaan", zegt Mom, die in 2016 gediagnosticeerd werd met kanker. "Om maar een voorbeeld te noemen, de immunotherapie die ik nu krijg was in 2016 nog niet beschikbaar voor mijn vorm van kanker. Gelukkig nu wel! Allemaal door baanbrekend onderzoek dat o.a. wordt gedaan in het UMC+ te Maastricht en Limburgse Partner ziekenhuizen."

Mom wijst op het belang van onderzoek. "Het winnen van tijd geeft kankerpatiënten mogelijkheden voor de toekomst. Mede hierdoor kunnen wij blijven genieten van het leven en mooie herinneringen maken. Mijn levensmotto is de laatste jaren: #zolangdewielendraaien."

Amstel Gold Race-weekend
De Amstel Gold Race word zondag verreden. L1 staat komend weekend in het teken van de enige Nederlandse wielerklassieker. Zondag worden vanaf 10:30 uur de vrouwenkoers en de start van de mannenkoers uitgezonden op L1 Televisie. De volledige programmering is hier te vinden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen