MECC vrijthof theater maastricht (21 aug 2020)

MECC verliest geen geld door opschorten M-theater

De eerste voorstellingen in het coronaproof M-theater in het MECC in Maastricht kunnen niet doorgaan.

Maastricht vs Rotterdam Eurovisie Songfestival
En dan ben je nieuws: MECC-directeur Rob van de Wiel

Aan het einde van het jaar zoekt 1Limburg mensen op die in 2019 ineens het nieuws haalden. Op Tweede Kerstdag blikken we terug op Maastricht en zijn poging om het Eurovisie Songfestival naar de stad te halen. Directeur Rob van de Wiel werd meteen nieuws nadat hij de plannen van het MECC bekendmaakte.

Draagcapaciteit MECC deed Maastricht uiteindelijk de das om

Rotterdam Ahoy bleek betere papieren te hebben dan het MECC en verwelkomt in 2020 het Songfestival. Tijdens een persconferentie werd duidelijk dat de draagcapaciteit van de spanten van het MECC uiteindelijk de oorzaak was van het verlies van Maastricht.

Songfestivaldate met Rutte last-minute afgezegd

MECC-directeur Rob van de Wiel zou donderdagochtend op bezoek gaan bij minister-president Mark Rutte, om onder andere over het Songfestival te praten. Deze 'songfestivaldate' is woensdagavond afgezegd.

Socioloog brandt Maastricht in opiniestuk over Songfestival af

Het is nog even wachten, maar over twee weken, op 30 augustus, weten we waar het Eurovisie Songfestival georganiseerd wordt: Maastricht of Rotterdam. In een opiniestuk in de Volkskrant betoogt Rotterdammer en bestuurssocioloog Mark van Ostaijen dat het 'vrij belachelijk' zou zijn als Maastricht het evenement gaat organiseren.

Songfestivalorganisatie op gesprek in Hilversum: 'Goed gevoel'

Een delegatie van de gemeente Maastricht en het MECC is woensdag in Hilversum om te praten met de NPO.

Songfestivalbezoek Maastricht: 'Enthousiasme spat eraf'

De selectiecommissie van de Nederlandse songfestivalorganisatie is woensdag in Maastricht en is positief verrast door het enthousiasme dat leeft bij de Maastrichtse organisatie.

MECC: 'Overtuigd dat we Songfestival naar Maastricht halen'

De directeur van het MECC in Maastricht, Rob van de Wiel, is ervan overtuigd dat Maastricht gaat winnen in de strijd om het Eurovisie Songfestival te organiseren.

Eurovisie Songfestival: een concurrent minder voor Maastricht

Een concurrent minder voor Maastricht: inmiddels heeft Leeuwarden zich teruggetrokken voor de organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020.

MECC: 'Maastricht voldoet aan criteria Eurovisie Songfestival'

Directeur van het MECC, Rob van de Wiel, heeft de criteria voor het binnenhalen van het Eurovisie Songfestival binnen. Hierover zegt hij dat 'er geen criterium is, waar Maastricht niet aan kan voldoen'.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten