Overslaan en naar de inhoud gaan

Rob Ruijgh hangt racefiets aan de wilgen

Geplaatst opvrijdag 30 november 2018 - 15:44

Wielrenner Rob Ruijgh (32) zet een punt achter zijn carrière.

In een bericht op zijn Facebook-pagina laat hij zijn volgers weten dat hij zich de afgelopen seizoenen herhaaldelijk heeft afgevraagd of het nog zinvol is om zijn loopbaan voort te zetten.

Ploeg
De 32-jarige Valkenburger had al afscheid genomen van zijn Belgische wielerploeg Tartaletto. Daarna was het nog niet duidelijk of hij een nieuwe ploeg zou vinden.

Lees ook: Carrière Rob Ruijgh hangt aan zijden draadje

Afscheid
Op Facebook maakt hij nu duidelijk dat dit niet gaat gebeuren. "Aan alles komt een einde... Het afgelopen jaar begon mijn beroep weer meer en meer op mijn hobby te lijken. Samen met mijn gezin hebben we besloten dat het dan tijd begint te worden om af te bouwen en op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen..."

'Fijne tijd'
Verder schrijft hij nog dat hij terug kijkt op een fijne tijd en bedankt hij iedereen die hem gesteund heeft. Ruijgh reed eerder ook voor de opleidingsploeg van Rabo en voor WorldTour ploeg Vacansoleil. Zijn beste resultaat was een twintigste plek in het eindklassement van de Tour de France in 2011. Vorig jaar won hij nog de Ronde van Iran.

Het is nog niet duidelijk wat Ruijgh nu gaat doen.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen