Overslaan en naar de inhoud gaan

Rob Ruijgh hangt racefiets aan de wilgen

Geplaatst opvrijdag 30 november 2018 - 15:44

Wielrenner Rob Ruijgh (32) zet een punt achter zijn carrière.

In een bericht op zijn Facebook-pagina laat hij zijn volgers weten dat hij zich de afgelopen seizoenen herhaaldelijk heeft afgevraagd of het nog zinvol is om zijn loopbaan voort te zetten.

Ploeg
De 32-jarige Valkenburger had al afscheid genomen van zijn Belgische wielerploeg Tartaletto. Daarna was het nog niet duidelijk of hij een nieuwe ploeg zou vinden.

Lees ook: Carrière Rob Ruijgh hangt aan zijden draadje

Afscheid
Op Facebook maakt hij nu duidelijk dat dit niet gaat gebeuren. "Aan alles komt een einde... Het afgelopen jaar begon mijn beroep weer meer en meer op mijn hobby te lijken. Samen met mijn gezin hebben we besloten dat het dan tijd begint te worden om af te bouwen en op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen..."

'Fijne tijd'
Verder schrijft hij nog dat hij terug kijkt op een fijne tijd en bedankt hij iedereen die hem gesteund heeft. Ruijgh reed eerder ook voor de opleidingsploeg van Rabo en voor WorldTour ploeg Vacansoleil. Zijn beste resultaat was een twintigste plek in het eindklassement van de Tour de France in 2011. Vorig jaar won hij nog de Ronde van Iran.

Het is nog niet duidelijk wat Ruijgh nu gaat doen.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen