Overslaan en naar de inhoud gaan

Rob Ruijgh hangt racefiets aan de wilgen

Geplaatst opvrijdag 30 november 2018 - 15:44

Wielrenner Rob Ruijgh (32) zet een punt achter zijn carrière.

In een bericht op zijn Facebook-pagina laat hij zijn volgers weten dat hij zich de afgelopen seizoenen herhaaldelijk heeft afgevraagd of het nog zinvol is om zijn loopbaan voort te zetten.

Ploeg
De 32-jarige Valkenburger had al afscheid genomen van zijn Belgische wielerploeg Tartaletto. Daarna was het nog niet duidelijk of hij een nieuwe ploeg zou vinden.

Lees ook: Carrière Rob Ruijgh hangt aan zijden draadje

Afscheid
Op Facebook maakt hij nu duidelijk dat dit niet gaat gebeuren. "Aan alles komt een einde... Het afgelopen jaar begon mijn beroep weer meer en meer op mijn hobby te lijken. Samen met mijn gezin hebben we besloten dat het dan tijd begint te worden om af te bouwen en op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen..."

'Fijne tijd'
Verder schrijft hij nog dat hij terug kijkt op een fijne tijd en bedankt hij iedereen die hem gesteund heeft. Ruijgh reed eerder ook voor de opleidingsploeg van Rabo en voor WorldTour ploeg Vacansoleil. Zijn beste resultaat was een twintigste plek in het eindklassement van de Tour de France in 2011. Vorig jaar won hij nog de Ronde van Iran.

Het is nog niet duidelijk wat Ruijgh nu gaat doen.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen