Overslaan en naar de inhoud gaan

RIVM waarschuwt voor slechte lucht door smog

Geplaatst opmaandag 24 juni 2019 - 13:47

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu waarschuwt voor een slechte luchtkwaliteit door ozon.

Met name in de strook tussen Roermond en Venlo verwacht het RIVM een bijzonder slechte luchtkwaliteit door de hitte.

Geen inspanning
Mensen die gevoelig zijn voor smog, zoals ouderen, kinderen en mensen met slechte luchtwegen worden dan ook gewaarschuwd om binnen te blijven, voor zover ze dat al niet deden vanwege de hitte. Ook raadt het instituut aan om vooral geen zware inspanningen te doen.

Ozon
De smog ontstaat als luchtvervuiling onder invloed van de felle zomerzon ervoor zorgt dat de hoeveelheid ozon in de lucht gevaarlijk hoog wordt. Het RIVM verwacht dinsdagmiddag waarden van ongeveer 200 microgram per kubieke meter. Bij 240 microgram is de luchtkwaliteit zo slecht dat iedereen daar last van krijgt.

Naar verwachting daalt de hoeveelheid smog woensdag weer, en ligt die donderdag weer op een normaal niveau.

Tips
Wat moet je (niet) doen in de hitte?

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen