Overslaan en naar de inhoud gaan

RIVM waarschuwt voor slechte lucht door smog

Geplaatst opmaandag 24 juni 2019 - 13:47

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu waarschuwt voor een slechte luchtkwaliteit door ozon.

Met name in de strook tussen Roermond en Venlo verwacht het RIVM een bijzonder slechte luchtkwaliteit door de hitte.

Geen inspanning
Mensen die gevoelig zijn voor smog, zoals ouderen, kinderen en mensen met slechte luchtwegen worden dan ook gewaarschuwd om binnen te blijven, voor zover ze dat al niet deden vanwege de hitte. Ook raadt het instituut aan om vooral geen zware inspanningen te doen.

Ozon
De smog ontstaat als luchtvervuiling onder invloed van de felle zomerzon ervoor zorgt dat de hoeveelheid ozon in de lucht gevaarlijk hoog wordt. Het RIVM verwacht dinsdagmiddag waarden van ongeveer 200 microgram per kubieke meter. Bij 240 microgram is de luchtkwaliteit zo slecht dat iedereen daar last van krijgt.

Naar verwachting daalt de hoeveelheid smog woensdag weer, en ligt die donderdag weer op een normaal niveau.

Tips
Wat moet je (niet) doen in de hitte?

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen