Overslaan en naar de inhoud gaan

RIVM schroeft corona-alarm Limburg terug

Geplaatst opdinsdag 8 juni 2021 - 16:37

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft de waarschuwingsniveaus voor Limburg voor wat betreft het coronavirus naar beneden bijgesteld.

Vanaf dinsdag is het risiconiveau in het gebied van Veiligheidsregio Limburg-Noord 'ernstig' in plaats van 'zeer ernstig'. Zuid-Limburg is volgens de nieuwe gegevens 'zorgelijk'.

Limburg beter
Daarmee doet Limburg het landelijk gezien een stuk beter dan de afgelopen tijd. Met name Noord-Limburg was lang een besmettingshaard, maar op dit moment doet de regio het beter dan bijvoorbeeld de twee aangrenzende regio's Brabant-Noord en Brabant-Zuidoost.

De veiligheidsregio Zuid-Limburg heeft samen met Gooi- en Vechtstreek en Kennemerland de op dit moment laagste status 'zorgelijk'.

Minder besmettingen
Het aantal Limburgers dat positief testte op het coronavirus, is afgelopen week spectaculair gedaald. Nog maar 950 inwoners van de provincie kreeg na een test van de GGD te horen dat ze het virus onder de leden hebben. Vorige week waren dat er nog 1568, blijkt uit cijfers van het RIVM.

Lees ook: Minder besmettingen maar virus blijft levens eisen

Meer doden
Ook het aantal ziekenhuisopnames is flink gedaald. De Limburgse ziekenhuizen kregen nog maar negen nieuwe covidpatiƫnten binnen, iets meer dan de helft van de zeventien patiƫnten vorige week. Opvallend is daarom dat het aantal dodelijke slachtoffers wel steeg. Tien Limburgers kwamen de afgelopen week te overlijden aan covid-19, tegen acht doden in voorgaande zeven dagen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen